LED-lys gir nye muligheter

Små lamper som gir et lite ekstra

Små lamper som gir et lite ekstra

Med de nye LED-lysene behøver du ikke være gjerrig eller traust når det gjelder belysningen om bord. Tvert i mot – de utfordrer kreativiteten din og er en kilde til mer mangfoldig belysning. Hella Marines nye, små Courtesy-lamper er et eksempel.

Publisert Sist oppdatert

LED-teknologien gir nye muligheter for å benytte lys om bord, og ikke minst fordi lyskildene krever lite strøm, behøver man ikke være så «gjerrig» på antallet. Produsentene har dessuten vært kreative til å komme opp med lamper med et stort anvendelsesområde og som er lette å montere. Derved er det også blitt mye å velge i. Man tar neppe for hardt i om man påstår at LED-teknologien har åpnet opp for en langt mer kreativ og spennende belysning under dekk.

Hella Marine er blant de ledende aktørene på dette området, og deres små Courtesy-lamper, som de nylig lanserte, er tenkt plassert på steder der litt lys kan være en sikkerhetsfaktor eller være til litt ekstra hjelp.

Anvendelsesområder kan for eksempel være å lyse opp trinn i leideren, belyse dørken og mørke hjørner eller som lamper inne i stuerom som ellers ville ha vært mørke, dystre og uoversiktelige.

– Dette er lamper som skal komplettere det lyset omgivelsene allerede gir, sier produsenten.

Lampene kan monteres både ute og inne, kobles til både 12 og 24 volts anlegg og  de trekker kun 0,5 watt.  De bygger kun 22 mm og har yttermålene 45 x 31 mm. De kan fås i ulike farger, både når det gjelder lyset og selve lampen.

Hella Marine har sitt hovedkontor på New Zealand, men det var opprinnelig et tysk firma som ble grunlagt i 1925.