Satser i nedre sjikt

Ny Jeanneau-modell med mange valgmuligheter

Ny Jeanneau-modell med mange valgmuligheter

Til messen i Düsseldorf i 2009 som åpner fredag vil Jeanneau presentere sin aller nyeste modell; Jeanneau Sun Odyssey 33i. Båten erstatter sannsynligvis Sun Odyssey 32i og tetter hullet mellom 30- og 36-foteren i Jeanneau-programmet.

Publisert Sist oppdatert

Mens de fleste verftenes nyheter de senere årene har bestått i modelle på flere og flere fot, er det nå en klar trend i dagens marked at de mindre modellene har fått økt oppmerksomhet. Bredere båter og en alminnelig aksept for båter med høyt fribord har dessuten gjort 30–34-fotere til høyst beboelige og aktuelle båter, som med glans kan gjøre nytten som bolig i tre,fire sommeruker.

FLEKSIBEL. Den nye 33-foteren til Jeanneau er tenkt som en båt som skal imøtekomme flere ulike behov – både fra tur- og regatta-seilere – og den tilbys derfor med to kjøl-alternativer og tre ulike rigger. I den ene ytterkanten der turseiling står i høysetet kan man r velge en gruntgående kjøl og båten satt opp med rullemast, mens regattaseileren vil kunne velge en dyp L-kjøl og høy rigg. Som standard har båten fast propell, men trebladet foldepropell er et alternativ.

FOR REGATTASEILEREN. Man kan også velge seilgarderobe, og med en performance-pakke vil båten være utstyrt med det ekstra som vil kunne tilfredstille regattaseileren. De fleste elementene om bord heller dog i retning av at det er turseiling og komfort-behovet Jeanneau-verftet har søkt å imøtekomme.

GOD AKTERLIG BREDDE. Cockpiten er rommelig og bred med to meter lange benker. Pidestall med ratt er standard, og akterspeilet kan åpnes for direkte adkomst til sjøen. Genuavinsjene er plassert akter hos rormannen, men storseilskjøtet må håndteres fra hyttedekket. Det er enkelt skjøtet ved hjelp av en hanefot. Velger man performance-pakken får man imidlertid storseilskjøtet på løygang festet til cockpitdørken. Det gir mer tauverk i cockpiten, men enklere storseilshåndtering.

TRADISJONELL UNDER DEKK. Under dekk er det lagt opp til en tradisjonell planløsning, men med dobbelkøya i akterlugaren tverrstilt. Det skyvbare kartbordet har Jeanneau valgt å ta med seg også i denne modellen, og utifra tegningene kan det se ut som om toalettet er rommelig. WCen står i lengderetningen, og det gjort plass for oppbevaring av vått regntøy.

UTSTYR. Standard er en varmtvannstank på 100 liter, og i byssa er det en 100 liter stor kjøleboks. Ståhøyde  er lovet gjennom hele båten, likeså vil luker og ventiler sikre tilstrekkelig med lys og luft både i salongen og lugarene forut og akter. Benkene i salongen er så lange at de kan benyttes som to ekstra soveplasser. Verftet har tilrettelagt for ekstrautstyr som CD/MP3-spiller med høyttalere, landstrøm, mikrobølgeovn, bimini og elektrisk ankerspill.

LOMARD-SUKSESS. Marc Lombard har tegnet Jeanneau Sun Odyssey 33i, og han står nå for hele Jeanneau-programmet fra 42 fot og nedover. Det er lenge siden en enkelt konstruktør har fått tilsvarende tillit hos det franske verftet, som vanligvis sprer modellene på flere ulike konstruktører. Suksessen med Sun Odyssey 35, som var den første Lomard-båten til Jeanneau, har åpenbart lagt grunnlaget for et godt samarbeid.

Du finner data om båten i SEILbåtkatalogen.