Ukens bruktbåt: Hanse 411

– Fin, velseilende og med god ytelse

– Fin, velseilende og med god ytelse

Hanse 411 er tegnet av Judel/Vrolijk og ble lansert i 2001. Da SEILmagasinet prøveseilte båten var en av kommentarene: «Noe av det aller hyggeligste med båten er atden ikke er overvettes dyr.» Hanse 411 er ukens bruktbåt.

Publisert Sist oppdatert

- Etter en dag om bord i Hanse 411 er min konklusjon at dette er en fin og velseilende båt, som har god ytelse for bare å ha en selvslående fokk. Den er en fornøyelse å styre, og jeg likte godt den lyse, klassiske innredningen. Noe av det aller hyggeligste med båten er at den ikke er overvettes dyr. Slik konkluderer Henrik Hansen etter å ha prøveseilt båten i SEILmagasinet nr 2003/9.

Båten selges i standardversjon med storseil og selvslående fokk. Storseilshalingen er plassert på hytteoverbygget foran luken, og det skal åpenbart en del kraft til å stramme det store storseilet med skjøtet så langt fremme. 9/10 delsriggen er utstyrt med to salingshorn. Rattstyring er standard og eneste styre-alternativ. Kjølen er i bly og har en liten bulb helt nederst.

Innredningen er i mahogni og begeistringen Hansen hadde for den, har bakgrunn i kombinasjonen mellom hvite flater og mørk mahogni, slik noble båter i gamle dager så ut. Varemerket er på en måte blitt stolene i salongen med et lite bord imellom. Dette bordet fungerer også som kartbord. Byssa byr på mye avsettingsplass. To dobbellugarer er standard, men det er også rom for å presse inn ytterligere en dobbelkøye i akterskipet. Den går i så fall på bekostning av et stort stue- og altmuligrom under styrbord cockpitbenk. Man kan også sette inn et ekstra toalett i lugaren forut, men da ryker stolen og det lille bordet på styrbord side.

 

Teksten er hentet fra SEILbåtkatalogen – Den eneste komplette SEILbåtoversikten på markedet! 

Tidligere Ukens bruktbåt på SEILmagasinet.no:

Jeanneau Sun Odyssey 35

Elan 37

Fenix 

First 31.7