Stolte dansker i Düsseldorf

Elvstrøm lanserer ny seil-teknologi

Elvstrøm lanserer ny seil-teknologi

I Düsseldorf presenterte Elvstrøm for første gang sin helt nye seil-teknologi de har gitt navnet Epex. Ved hjelp av vakuumtrykk kan de nå laminere trådene i seilet fast til membranduken.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Elvstrøm representerer Epex et gjennombrudd i moderne seilproduksjon, og ved å bruke vakuum i stedet for varmeruller til å laminere trådene til membranen, mener det danske seilloftet at de kan lage seil som blir sterkere og som varer lenger.

For å huse sin nye teknologi har Elvstrøm bygd et nytt 2000 kvm stort seilloft der en stor «seng» er det dominerende innslaget. Her legges trådene og membranen ut av roboter, hvoretter vakuum-trykket settes på.

Andrew Smith, sjef for designkontoret til Elvstrøm, sier at sjansen for at tråder knuses og får uønskete mellomrom, noe som ofte er årsaken til delaminering, er betydelig redusert gjennom Epex-teknologien.

Elvstrøm har holdt på med utviklingen av Epex i tre år, og i hele sommer har Epex-seilene blitt testet på en 40 fots regattabåt og en 35 fots mer turorientert båt.