Jon Winge aktuell med flere bøker

Travel forfatter med internasjonale oppdrag

Travel forfatter med internasjonale oppdrag

At det  ledende britiske forlaget Wiley Nautical har engasjert Jon Winge til å skrive om krisehåndtering i forlagets populære serie om ulike maritime temaer, er uten tvil en fjær i hatten for den norske journalisten.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, det er jeg litt stolt over. Litt spesielt er det også at jeg skrev boken på engelsk, hvoretter den er blitt oversatt til norsk, sier Jon Winge, som mange vil kjenne igjen fra SEILmagasinets spalter gjennom mange år.

OPPRINNELIG I SEILMAGASINET. Boken er tredje ledd i en tretrinnsrakett, og opprinnelsen fant sted i form av en artikkelserie i SEILmagasinet om hva du skulle foreta deg dersom du ble rammet av et uventet uhell ute på sjøen. Krisehåndtering var samlebegrepet for artikkelserien.

Disse tekstene utviklet seg videre til «Nødhåndbok for båtfolk», som ble gitt ut av Pegasus Forlag i 2007. Og nå har  Wiley Nautical utgitt en kortversjon på engelsk i sin spiral-hefte-serie under tittelen «Emergency companion». Heftet kommer i handelen over store deler av den engelskspråkelige og maritime verden i løpet av våren.

FIRE NYE HEFTER. Pegasus Forlag har de norske rettighetene til denne populære spiralhefteserien, og om noen uker kommer fire nye hefter i handelen – deriblant Winges bidrag med norsk tekst.

De tre øvrige heftene dreier seg om en kortfattet forklaring av de nye kappseilingsreglene som gjelder fra i år, et hefte med «Skipperens huskeliste» og «Motorbåt-tips for småbåtførere». Boken om kappseilingsreglene har for øvrig den norske dommeren Marianne Middelthon vært med på å lage sammen med Bryan Willis.

NYE BØKER I ARBEID. I tillegg til heftet om krisehåndtering er Jon Winge i ferd med å fullføre en bok der pensum til det nye båtførersertifikatet, pluss at han er full gang med en cruisingguide om den norske kysten, der ambisjonen er intet mindre enn å konkurrere med den meget anerkjente og stadig oppdaterte «Norwegian Cruising Guide» av Phyllis Nickel og John Harris.

Snart ferdig er også 2. del av en bok om det som kreves for å ta en fullverdig Kystskippereksamen.

I tillegg er selvfølgelig Jon Winge stadig aktuell med nye artikler i SEILmagasinet. Winge er med andre ord ikke en mann av få ord…