Søk i arkivet

Jeanneau-klubben i full aktivitetNyttig og kritisk om Jeanneau-modeller

Jeanneau-klubben åpnet nylig sin nye hjemmeside, og der er det stor aktivitet og nyttig informasjon for Jeanneau-eiere å finne allerede.

Jeanneau-klubben er en felles klasseklubb for alle Jeanneau-eiere, og klubbens formål er å ivareta Jeanneau-eiernes felles interesser, utveksle erfaringer tilknyttet båtene, utvikle et godt sosialt miljø og bidra til utbredelse av Jeanneau-båter i Norge.

KRITISK OM KONSTRUKSJONSSVAKHET. Ikke minst når det gjelder punktet om å utveksle erfaringer med båtene, har klubben vist seg sitt ansvar bevisst. Nylig publiserte de en større artikkel om en konstruksjonssvakhet i Sun Fast 37 og Sun Odyssey 37.

Det dreier seg om gass- og gir-vaieren som i påfallende mange tilfeller har røket i disse båtene – og da spesielt båter bygd før 2004. Feilen ligger i at vaierne får en for skarp bøy på sin vei til manøvreringskonsollen og dermed får for stor belastning. Årsaken er et rør med for liten diameter.

LØSNING. Den tekniske komiteen i klubben har funnet en løsning på problemet – som beskrives og dokumenteres i detalj slik at alle kan oppgradere sine båter, samtidig som den gir et lite spark til importøren, Heitmann Marin AS, for ikke å ha sendt ut informasjon om til eiere av båtene det angår.

Slik sett kan man si at klubben tjener sin hensikt i å være «vaktbikkje» på vegne av alle Jeanneau-eierne og det er grunn til å tro at dette arbeidet vil være betydningsfullt for alle parter som har med Jeanneau-båter å gjøre, og derigjennom heve båtenes rennomé og kvalitet.

Du finner hele artikkelen her. Les om og finn data om Jeanneau Sun Fast 37 og Sun Odyssey 37 i SEILbåtkatalogen.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen