Jeanneau-klubben i full aktivitet

Nyttig og kritisk om Jeanneau-modeller

Nyttig og kritisk om Jeanneau-modeller

Jeanneau-klubben åpnet nylig sin nye hjemmeside, og der er det stor aktivitet og nyttig informasjon for Jeanneau-eiere å finne allerede.

Publisert Sist oppdatert

Jeanneau-klubben er en felles klasseklubb for alle Jeanneau-eiere, og klubbens formål er å ivareta Jeanneau-eiernes felles interesser, utveksle erfaringer tilknyttet båtene, utvikle et godt sosialt miljø og bidra til utbredelse av Jeanneau-båter i Norge.

KRITISK OM KONSTRUKSJONSSVAKHET. Ikke minst når det gjelder punktet om å utveksle erfaringer med båtene, har klubben vist seg sitt ansvar bevisst. Nylig publiserte de en større artikkel om en konstruksjonssvakhet i Sun Fast 37 og Sun Odyssey 37.

Det dreier seg om gass- og gir-vaieren som i påfallende mange tilfeller har røket i disse båtene – og da spesielt båter bygd før 2004. Feilen ligger i at vaierne får en for skarp bøy på sin vei til manøvreringskonsollen og dermed får for stor belastning. Årsaken er et rør med for liten diameter.

LØSNING. Den tekniske komiteen i klubben har funnet en løsning på problemet – som beskrives og dokumenteres i detalj slik at alle kan oppgradere sine båter, samtidig som den gir et lite spark til importøren, Heitmann Marin AS, for ikke å ha sendt ut informasjon om til eiere av båtene det angår.

Slik sett kan man si at klubben tjener sin hensikt i å være «vaktbikkje» på vegne av alle Jeanneau-eierne og det er grunn til å tro at dette arbeidet vil være betydningsfullt for alle parter som har med Jeanneau-båter å gjøre, og derigjennom heve båtenes rennomé og kvalitet.

Du finner hele artikkelen her. Les om og finn data om Jeanneau Sun Fast 37 og Sun Odyssey 37 i SEILbåtkatalogen.