Ny modell

Jomfrutur for Luffe 45

Jomfrutur for Luffe 45

Nylig ble det danske Luffe-verftets nye modell, Luffe 45, sjøsatt og prøveseilt. – Det ser ut som vi ennå en gang har lyktes, sier Oluf Jørgensen.

Oluf Jørgensen er både konstruktør og båtbygger, og Luffe 45 er en modell verftet har holdt lenge på å forberede. Allerede høsten 2006 ble den lansert, og det ble proklamert at den skal følge i den velkjente Luffe-filosofien – hvilket betyr raske og velseilende båter.

LYKTES. Og skal vi tro Jørgensens eget utsagn etter jomfruturen, så har de lyktes med dette.

Luffe-verftet er også kjent for å ha påkostet interiør, og under dekk

 er det lagt opp til tre lugarer, hvor lugaren i baugen er størst og dermed blir dette mest sannsynlig eierens krypinn. De to lugarene i akterskipet er like, med hver sin dobbelkøye.

GODE PROPORSJONER. Båten blir å få med to toaletter; et tilhørende rederlugaren, og ett midtskips på babord side. Begge med dusj. I salongen er det en stor U-sofa på styrbord, og to stoler med bord imellom på babord side av båten. En stor L-bysse til styrbord skal sørge for at gourmet-nivået holder seg oppe. Ståhøyde under dekk skal være 195 centimeter.

Deplasementet er satt til åtte tonn, hvorav tre befinner seg 2,25 meter under overflaten. Motoren er på 50 hestekrefter.

 

Du finner flere data i SEILbåtkatalogen.