Arrangørens konklusjon etter Sjøen for alle

– Positivt overrasket

– Positivt overrasket

– Positivt overrasket, sier Erlend Prytz i NORBOAT etter at Sjøen for alle stengte dørene søndag. 41 000 hadde da vært innom messen og flere utstillere kunne rapportere om bedre salg enn forventet.

Publisert Sist oppdatert

41 000 besøkende representerer en nedgang på 19% i forhold til i 2008, da nærmere 51 000 kom for å orientere seg i utstillingshallene på Lillestrøm. Mange båter ble i år utstilt med godt rabatterte priser, og dette resulterte åpenbart i at det begynte å klø i lommeboka, samtidig med at vårsola kom høyere på himmelen utenfor.

Nå var det nesten bare motorbåter på messen, men også fra den spinkle seilbåtleiren på Sjøen for alle er det positive signaler.

– Vi solgte overraskende bra, sier en svært glad May Len Stensaker i Lunde Båt AS, som selger Bavaria, i en pressemelding fra NORBOAT.

– Vi hadde åtte seilbåtsalg på messen og flere interessenter som jeg er overbevist om at vi skriver kontrakt med i løpet av de nærmeste ukene.  Seilbåter er i tiden og Sjøen for alle er en særdeles viktig markedsplass i så måte avslutter Stensaker, som også sitter i styret i NORBOAT.

Sjøen for alle satte i år satt ekstra fokus på sikkerhet og utdanning, og arrangøren kan fortelle at ca. 100 personer tok privatisteksamen til båtførerprøven og nærmere 120 tok VHF-sertifikat i løpet av den drøye uken messen varte.  I alt ble det arrangert 15 kurs.