Ny teknologi

Navico med stor radarnyhet

Navico med stor radarnyhet

Under METS-utstillingen i Amsterdam kunne Navico presentere, ifølge dem selv, en revolusjonerende nyhet.

Publisert Sist oppdatert

Navico har tatt i bruk helt ny teknologi som de har brukt mer enn fem år på å utvikle, og det var ikke uten stolthet at nyheten ble sluppet på åpningsdagen av fagmessen METS i 2008, der alt som fins av båtutstyr i alle nyttige og unyttige varianter finnes.

Navico Broadband radar, som de kaller nyheten, sender ut bare 1/2000 av stråling sammenlignet med en vanlig radar; ifølge Navico er strålingen bare 1/10 av strålingen fra en vanlig mobiltelefon, og radaren er også atskillig gjerrigere på strømforbruket enn andre radarer – tilnærmet 30% mindre.

Mens vanlige puls-radarer sender ut mikrobølger som blir returnert, sender Navicos radar ut en bølge med økende frekvens, og når den blir returnert, måles forskjellen mellom frekvensen som blir sendt ut og frekvensen på den returnerte bølgen.

Ved siden av mindre stråling, hevder Navico at teknologien gir et klarere radarbilde og den skiller bedre mellom objekter som ligger tett på hverandre – spesielt på korte avstander.

Fordi den gir et klarere bilde skal den også være lettere å bruke; den krever ikke så mye «tuning» og kunnskap om å tolke radarbildet. Forstyrrelser fra bølger og regn filtreres vekk på en måte  som gjør at den er 5–10 ganger bedre enn en vanlig puls-radar, ifølge Navico.

Radaren trenger heller ikke noen oppvarmingstid.