Søk i arkivet

Ice.net har oppgradertMot mobil bredbåndsdekning i hele Skagerrak

– Vår nyeste oppgradering gjør at det snart er mobil bredbåndsdekning i hele Skagerrak, sier Per Borgklint i Ice.net. Det vil bli hilst velkommen av mange seilere.

Det er ingen tvil om at tilgjengelighet til Internett i større og større grad blir en del av hverdagen om bord i en seilbåt, og at Ice.net nå i nærmeste fremtid kan tilby mobil trebåndsdekning i hele Skagerrak, er uten tvil noe som vil bli hilst velkommen av mange seilere.
Etter at amerikanske Access Industries kom inn på eiersiden i Ice.net og har styrket økonomien i selskapet,  har er nettet blitt kraftig oppgradert. Ifølge Ice.net er Norge først ute av de skandinaviske landene med å aktivere den nye funksjonaliteten, som betegnes Boomer Cell.

– Ved å kombinere de mer kjente 450-MHz-frekvensene med Boomer Cell-funksjonaliteten, øker Ice.net dekningen betraktelig i kystnære strøk og til havs, heter det i en pressemelding selskapet har sendt ut.

– For brukerne betyr dette i praksis at dekningen øker fra tidligere inntil 30 nautiske mil til i dag opp mot 60 n mil utenfor land. Alle som bor eller jobber langs kysten vil kunne ha glede av de siste oppgraderingene. Vi har med dette skaffet oss et solid forsprang på konkurrentene i det mobile bredbåndsmarkedet. Ingen andre aktører kan i dag tilby mobilt bredbånd med turbo3G-hastigheter både på land og langt ut i havgapet, sier administrerende direktør i Ice.net, Per Borgklint.

Etter oppgraderingen i Norge er nettet testet av flere fergeselskaper, og tilbakemeldingene er ifølge nettoperatøren positive.

I dag er det bare noen få områder i Skagerrak som mangler dekning, men så snart Boomer Cell-funksjonaliteten aktiveres i Sverige og Danmark vil dekningen være komplett i de aktuelle havområdene.

De teoretiske hastighetene utgjør opp mot 3,1Mbit/s. I praksis betyr dette, ifølge Ice.net, at en vil få nedlastningshastigheter mellom 640kbit/s og 2Mbit/s – avhengig av sted og antall brukere i området. Ved bruk av eksterne antenner vil hastigheten øke ytterligere. 


Kart over dekningsområdet oppgraderes løpende på Ice.net.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen