Satser på store båter

Jeanneau lanserer ny serie

Jeanneau lanserer ny serie

Jeanneau 57 blir Jeanneaus nye flaggskip når båten sjøsettes til høsten. Samtidig sjøsetter Jeanneau sin nye serie – Jeanneau Yachts.

Publisert Sist oppdatert

Sannsynligvis blir ikke 57-foteren flaggskip så veldig lenge, for allerede i 2011 er det bebudet en båt på mer enn 60 fot. Så store båter har aldri båret Jeanneau-navnet før.

– Også i Norge begynner det å bli et marked for seilbåter som krever at skipperen har sertifikat, sier Peter Heitmann hos importøren Heitmann Marin AS.

Han sier at verftet har store forventninger til den nye modellen, som skal kunne by på en kombinasjon av gunstig pris, god plass, fleksibel innredning, gode seilegenskaper og høy kvalitet. Ca 4,5 millioner kroner vil det nye flaggskipet koste.

Philippe Briand har stått for linjeføringen under vann, mens Garroni Design har hatt hånd om resten av utseendet til båten. Sin størrelse til tross, verftet sier at de har lagt vekt på at båten skal kunne håndteres av få personer, og at intensjonen ikke har vært å lage en båt som krever et stort mannskap.

Jeanneau har også åpenbart tatt tak i ideen til Bavaria-verftet, som går på å kunne «bygge om» innredningen med enkle grep.

– Fleksibiliteten om bord gjør at eieren med noen enkle grep kan bygge om forskipet slik at det får tre helt forskjellige innredninger, sier Heitmann.