Hanse-overtagelsen er en realitet

Båter under 34 fot nytt fokus for «nye» Dehler

Båter under 34 fot nytt fokus for «nye» Dehler

Etter at Hanse Yachts tidligere i år kjøpte konkursboet etter Dehler, vil det velkjente merket nå bli brukt på en serie båter under 34 fot.

Publisert Sist oppdatert

– Fokuset for fremtiden for Dehler vil være å lage en serie små og mellomstore seilbåter beregnet på kystseilas. Størrelsen vil være mellom 18 og 34 fot, heter det i en pressemelding verftet har sendt ut.

Hanse Yachts kjøpte tidligere i år det velrennomerte, tyske verftet som måtte kaste inn håndkleet. Det formelle rundt kjøpet er nå i orden, og Hanse-familien består derved av Hanse, Moody, Fjord og Dehler.

IKEA-PAKKE. Dehler har en lang tradisjon i å bygge «små» båter. Ikke minst var Dehler 22 en stor suksess en gang i tiden og en rimelig inngangsbillett til seilbåtlivet. Båten ble lansert nærmest som en «Ikea-pakke» hvor man kunne kjøpe båten som «flat pakke» og etter nøye anvisninger sette den sammen selv.

Med Dehler 22 lanserte verftet en moderne selvbyggerpakke som få verft senere har klart å etterligne.

Dehler har også hatt flere andre modeller under 34 fot. Se SEILbåtkatalogen.

18-FOTER. Som et første skritt i forbindelse med verftets nye fokus, vil produksjonen av en populær tysk båt som er lite kjent i Norge, 18-foteren Rot-capchen – en trailbar hyttebåt med plass til to voksne som har senkekjøl, baugspryd og gennaker – bli gjenopptatt.

NÅVÆRENDE MODELLER VIDEREFØRES. Tydes pressemeldingen rett vil imidlertid Hanse fortsette produksjonen av verftets nåværende modellspekter, som slett ikke bare er småbåter, bli videreført – i alle fall inntil videre. Av dem er det kun 29-foteren og nye Dehler 34 som passer inn i verftets nye strategi.

Av de større vil Dehler 39 vil fortsatt bli produsert ved Dehlers verft i Freienhol, mens produksjonen av Dehler 44 og 60 vil bli flyttet til Hanses verft i Greifswald.

SAMME IMPORTØR. Trine Lunde i Dehler Yachts Norway vil fortsette som norsk importør av Dehler. Hun vil samarbeide med Fjord som importerer Hanses øvrige modeller.

– Det vil bli en del forandringer på dekkslayout på de nåværende modellene, og flere spennende nyheter kommer også etter hvert, sier hun i en epost til SEILmagasinet.