I tilfelle tyveri

Sporing-system sender SMS

Sporing-system sender SMS

Aqualiv har en serie med interessante sporing-systemer som kan hjelpe deg med å finne igjen båten din – i tilfellet noen seiler av sted med den uten tillatelse.

Publisert Sist oppdatert

Systemene – med fellesbetegnelsen NavEye – er basert på GSM og GPS, og de kan for eksempel sende båtens posisjon direkte til din egen mobiltelefon.

Det minste og enkleste produktet heter TrackIT, som er en fysisk liten boks med innebygd antenne, og uten andre tilkoblingsmuligheter, som er beregnet på å gjemmes om bord.

Men den må kobles til båtens batteri. KnowsIT er en litt større modell, med mulighet for å kople til flere alarm-innganger, og én kontroll-utgang. Den kan for eksempel brukes for å slå på en ovn eller et kjøleskap i båten.

SE OG HØR. KnowsIT har også en mikrofon-inngang, slik at du kan lytte til hva som skjer om bord. Begge produktene kan aktiveres fra mobiltelefonen. Når det «skjer noe», kan både båtens posisjon, fart og kurs sendes i en SMS-melding. Melding sendes også ved forskjellige slags feil som kan oppstå – som for lav batterispenning, ingen GSM-dekning, eller når en vibrasjonsdetektor aktiveres. Med en spesiell opsjon kan du se hvor båten er – på et kart eller satellitt-foto – på din egen mobiltelefon. Denne løsningen forutsetter at mobiltelefonen kan tilkobles Internett – hvilket de fleste av dagens moderne telefoner kan. Prisene varierer fra ca. 3400 til 5000 kroner. Så vidt vi forstår, er det ingen faste driftskostnader.

For mer informasjon, gå til www.batutstyr.no.