Søk i arkivet

Ny måte å dokumentere seilasen påElektronisk loggbok til nytte og glede

Firmaet Weather Dock er kommet med en smart liten boks med en innebygd GPS som kan lagre båtens posisjon hvert sekund. Med denne kan du lage din elektroniske loggbok.

Med den medfølgende programvaren kan man med utgangspunkt i disse dataene lage en komplett loggbok, med blant annet mannskapsliste, bilder og kart fra turen.

EasyLOGBOOK er navnet på boksen. Alle dataene lagres på en minnebrikke. Med en medfølgende brikke-leser kan de overføres til en PC. Posisjonene kan skrives ut i listeformat eller også ses på Google Earth Map.

Bilder som legges inn, kan automatisk sorteres i rekkefølge ved hjelp av en tidskode – og legges til de riktige posisjonene – slik at du ser nøyaktig hvor du tok dem.

Loggboken leveres komplett med programvare for Windows XP og Vista, oppladbare batterier (for minst 24 timers kontinuerlig drift), 1 GB SD minnebrikke, brikke-leser og strømforsyning både for 12 og 230 volt. Prisen er litt over 2000 kroner.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka. Mailen kan inneholde annonser.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen