Cigale 16 lanseres høsten 2010

Langturbåt med potensiale og former

Langturbåt med potensiale og former

En potent langturbåt med moderne linjer og runde former – det er stikkord for Alubats nye Cigale 16 som kommer høsten 2010.

Publisert Sist oppdatert

Mange kjenner Ovni-båtene, men mindre kjent i det franske verftet Alubats modell-spekter er serien Cigale, som består av tre  modeller: Cigale 14, 16 og 18 der tallene indikerer modellenes lengde målt i meter. Modellene har stått urørte i flere år, men nå har Alubat sluppet konstruktøren Marc Lombard løs på Cigale 16. Det har medført at verftet nå kan presentere en helt ny modell.

HELT NY BÅT. Det som i hovedsak skiller Cigale-båtene fra de mer kjente Ovni-modellene, er at Cigale-skrogene er runde og har dobbelkrumme flater i motsetning til Ovnienes karakteristiske knekkspant. Dessuten at de har fast kjøl. Alle Ovni-båtene har senkekjøl.

Den nye Cigale 16 har ikke noe med den tidligere Cigale 16-modellen å gjøre. Det er snakk om en helt ny båt med nye linjer og løsninger, og ifølge Marc Lombard skal den være raskere, mer komfortabel og mer elegant enn forgjengeren.

KNEKK GIR STABILITET. Det siste har med design å gjøre og innebærer avrundete former i overbygget, at fall og trimliner er ført skjult under dekk til cockpiten og luker som ligger jevnt med dekket.

Nå er ikke Cigale 16 helt fri for knekkspant, men det er ikke av produksjonstekniske årsaker at båten har fått et knekkspant i akterskipet, men for å gi båten økt stabilitet. Økt stabilitet gir mulighet for å gi båten et større seilareale – noe som igjen bidrar til å gi båten et større fartspotensiale.

Skroget har stor bredde akter, og som en konsekvens av det har den også fått to ror.

SALONG AKTER. Arrangementet om bord skal bli tilrettelagt slik at båten skal kunne seiles av en eller to seilere. Under dekk har båten en stor salong akter – under cockpiten – der store vindusflater i akterspeilet skal gi god sikt ut. Tre doble lugarer blir standardløsning, men en fjerde kan også integreres i løsningen under dekk. Lys eik blir trevirket i innredningen.

Verftet håper å ha den nye Cigale 16 visningsklar under La Rochelle-utstillingen høsten 2010.

Du kan se en nærmere presentasjon av båten her.