Serie fra amerikanske Interphase

Ny familie av foroverseende sonarer

Ny familie av foroverseende sonarer

Det amerikanske firmaet Interphase er kjent for sine foroverseende sonarer. Nå har de kommet med en ny serie, som blant annet omfatter en black-box-sonar, som kan leveres med eller uten skjerm.

Publisert Sist oppdatert

SE-200 er grunn-betegnelsen på black-box-sonaren. Den har både VGA- og video-utganger, slik at den kan kobles til de fleste skjermtyper, inklusiv mange eksisterende kartplottere og radarer.

Denne utgaven leveres med et separat tastatur for å kunne betjene sonaren. Forskjellige versjoner (med betegnelsene A, B og C) har ulike egenskaper.

Den første skanner farvannet foran båten med en opptil 90 graders vertikal stråle, den neste med en 90 graders vertikal og en horisontal stråle, mens den siste har i tillegg mulighet for å skanne forover horisontalt med en 180 graders stråle.

De tre forskjellige versjonene levert med 7” VGA fargeskjerm som kalles henholdsvis iScan V90, Color Twinscope og iScan 180. Alle sonarene kan også brukes på vanlig måte – for å «se» rett under båten. Sonarene er mer detaljert – og godt – beskrevet på Høcoms websider.

Black-box-versjonen får du kjøpt til priser fra 17 000 kroner. Prisen på en komplett sonar av den mer avanserte typen, med skjerm og givere, ligger på rundt 30 000 norske kroner.

Se www.hocom.no og www.interphase-tech.com.