Hanse-oppkjøp av Dehler

Hanse-verftet satser på to Dehler-fronter

Hanse-verftet satser på to Dehler-fronter

Det begynner nå å avtegne seg en filosofi bak Hanse-verftets oppkjøp av konkursrammete Dehler. Nå skal det satses på to fronter.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge det tyske bladet Yacht vil det komme to produksjonslinjer ut av kjøpet. Den ene tar utgangspunkt i de modellene Dehler i det siste er mest kjent for, og dette skal bli en serie performance-båter der verftet har pekt seg ut X-Yachts, J/boats og Sly Yachts som sine argeste konkurrenter.

X-Yachts er i så måte en tradisjonell Dehler-konkurrent – et konkurranseforhold som har en historie helt tilbake til 1980-årene da de to verftene kjempet om tronen i 3/4-tonn-klassen.

NY DEHLER-SERIE. Dehlers modellserie vil delvis bli beholdt og delvis fornyet med nye Judel/Vrolijk-konstruksjoner, og mest nærliggende av nykonstruksjoner skal, ifølge Yacht, en Dehler 50 og så en Dehler 40 være. Bladet mener den nye Dehler-serien vil komme til å bestå av Dehler 35, 40, 45, 50 og 60.

GAMMELT NAVN - NY SERIE. Den andre konsekvensen av Dehler-oppkjøpet blir en serie av mindre og rimelige dagturseilbåter der de nye eierne har tatt i bruk det gamle Dehler-modell-navnet Varianta. Til å begynne vil de satse på en 18-foter som ble lansert av Dehler allerede i 1993, mens nåværende Dehler 29 vil være den største i serien.

Hanse Yachts sier at alle de tidligere Dehler-modellene vil bli modifisert på en eller annen måte.

NÅR STOR KUNDEGRUPPE. Hanse Yachts har med oppkjøpet av Dehler et produktspekter som retter seg mot en stor og sammensatt kundegruppe, som populært kan kategoriseres slik:

  • Varianta for dem som vil ha rimelige, enkle «begynnerbåter»
  • Hanse for dem som er opptatt av volum og mye for pengene
  • Dehler for dem som vil ha båter som kan hevde seg på regattabanen
  • Moody for dem som vil ha «flytende landseteder»

Fjord Boats AS er norsk importør for alle seriene, men når det gjelder Dehler,vil Trine Lunde i Dehler Yachts Norway AS være norsk forhandler av disse båtene.