Per Lindquist inn, Alfred van Wincoop ut

Ny ledelse i Najadvarvet

Ny ledelse i Najadvarvet

Per Lindquist kom i går inn som administrerende direktør i Najadvarvet AB. Ut gikk deleieren Alfred van Wincoop.

Publisert Sist oppdatert

I går skjedde det endringer i ledelsen i det svenske Najadvarvet. Den ene av verftets fire eiere, nederlenderen Alfred van Wincoop, som de senere årene har vært administrerende direktør, gikk av, mens Per Lindquist, som det siste året har vært selskapet viseadministrerende, ble satt inn som daglig sjef.

STORE BÅTER. Wincoop vil fortsatt være en av verftets fire eiere, men han skal selv vie sin tid til å drive et nytt selskap som skal konsentrere seg om å bygge store båter på 100 fot og mer. Dette skal skje i et nytt, separat selskap som ikke vil ha noe med Najad-verftet å gjøre.

– Vi vil forsterke og forvalte den store arven og det sterke varemerket, samt de kjerneverdiene som Najad representerer, heter det i en pressemelding selskapet har sendt ut.

FRA INDUSTRIEN. Per Lindquist som nå har dette som oppgave, har tidligere også sittet i Najadvarvets styre, og han har bakgrunn fra bilindustrien. Han kom fra Volvo til Najad da han ble ansatt som viseadministrerende.

– Vi har de senere årene fornyet så godt som hele produktserien vi har, og vi er svært tilfredse med modellutvalget vi nå har. Nå skal vi konsentrere oss om dette, mens det vil bli litt lavere utviklingstakt i tiden fremover, sier salgs- og markedssjef Magnus Ridderstad til SEILmagasinet.

MAXI UNDER NAJADVARVETS VINGER. Også Maxi-båtene ligger nå under Najadvarvets vinger, og Maxi 1060 er den nyeste modellen fra den kanten. Det er en videreutvikling av Maxi 1050.

– Det kan nok hende de vil skje mer på Maxi-fronten enn Najad når det gjelder produktutvikling den nærmeste tiden, sier Ridderstad.

I pressemeldingen heter det seg at markedet har vært vanskelig det siste halvannet året, og også Najadvarvet AB har trolig merket dette. Det heter videre i meldingen at det nå er klare tegn til lysning, og det er trolig også dette det svenske verftet nå håper og satser på.