100 nautiske mil i: – prøveseiling på en ny måte

Tettere på båtens «sjel»

Tettere på båtens «sjel»

Jeanneau Sun Odyssey 33i er første båt ut i SEILmagasinets nye konsept: «100 nautiske mil i:». Det gir oss et bedre grunnlag for å si noe om en båts «sjel».

Publisert Sist oppdatert

– Jeanneaus nye Sun Odyssey 33i er overbevisende balansert og en behagelig båt å seile under alle forhold. Det er en fin turbåt for en familie på fire, men etter 100 nautiske mil viste den også frem noen lyter.

TETTERE PÅ. Slik innledes SEILmagasinets første rapport om en båt som vi har tilbakelagt 100 nautiske mil i. Og nettopp fordi vi har tilbragt nærmere to døgn om bord med sansene i høy beredskap hatt stor nysgjerrighet og foretatt en systematisk observasjon av båten, har vi kommet tettere på båtens «sjel» enn om vi skulle ha prøvd den noen timer en formiddag – noe som er det høyst vanlige grunnlaget for hva de fleste båtblader verden over kaller «en test».

STORE ORD. «Seilbladene ynder å kalle seg seilernes forlengete arm, og vi er selvutnevnte spydspisser som skal pirke i den kvaliteten produsenter og selgere serverer. Det gjør vi så godt vi kan, men etter min mening setter litt for mange for store ord på det de faktisk gjør», skriver jeg i spalten «Seilernes Verden« i nyeste utgave av SEILmagasinet, som kom i handelen 1. oktober.

TRE GRADER. I SEILmagasinet 2009/8 kan du lære Jeanneau Sun Odyssey 33i nærmere å kjenne, og du kan lese mer om SEILmagasinets tre måter å prøve båter på: «Førsteinntrykk», «Om bord i:» og «100 nautiske mil i» – gradert etter hvor mye tid vi har tilbragt i båten.

Vi tar et aldri så lite oppgjør med (mis)bruken av ordet «test».

IKKE NOEN TEST. «I løpet av 100 n mil røper en båt noe av sin sjel for deg – og som alle har den gode og dårlige sider som ikke minst kommer til syne når været er rufsete og forholdene røffe. Men noen test er det ikke – 100 n mil gir dog et bedre grunnlag for å formidle et inntrykk av båten», avsluttes Seilernes Verden.


Alt innhold på www.seilmagasinet.no er opphavsrettslig beskyttet – © SEILmagasinet. 
SEILmagasinet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. SEILmagasinet har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.