Garmin 72H

Ny GPS uten kart

Ny GPS uten kart

Skal du ha en GPS uten kart, er Garmins nye et alternativ.

Publisert Sist oppdatert

Garmins nyeste GPS er en ny utgave av den håndholdte GPS 72. Det er en rimelig GPS med monokrom skjerm uten kart. Den er vanntett og flyter. Er du ute etter en enkelig og rimelig GPS for bruk på sjøen, er den denne aktuell.

BEDRE FØLSOMHET. Det som er nytt med GPS 72H i forhold til GPS 72, er først og fremst at den har en mottager med bedre følsomhet. Dessuten har den lenger batterilevetid, opptil 18 timer i normal drift, og vesentlig mer i batterispare-modus.

En USB-tilkobling gjør den bedre tilpasset dagens PCer, som ofte ikke lenger er utstyrt med (den «gamle») COM-kontakten (som GPS 72 har).

Som sin forgjenger bruker denne navigatoren 2 AA-batterier, veier 218 gram og har plass til hele 500 waypoints. Dette er GPSen for dem som klarer seg uten kartplotter, og som heller holder seg til papirkartene.

LA PCEN BLI IGJEN HJEMME. En moderne måte å bruke en slik GPS på, er å planlegge turen hjemme med et navigasjonsprogram på PC, og overføre waypoints og/eller ruter til GPSen. Så kan PCen bli hjemme, mens navigasjonen om bord foretas med GPS og papirkart.

GPS 72H skal være i salg i mot slutten av 2009. Prisen vil trolig ligger langt under 2000 kroner.