Ny antenne til den bærbare PCen

Lang rekkevidde for trådløst nett

Lang rekkevidde for trådløst nett

Nå kan du få kontakt med gratis, trådløse nett på lenger avstand.

Publisert Sist oppdatert

I  mange havner finner du ofte flere trådløs Internett – også kalt WiFi – og noen av dem kan du bruke uten at det koster deg noe. Ikke minst tilbys gratis trådløse nett fra enkelte kaféer or restauranter.

STØRRE OMRÅDE. Vanlige laptops klarer som regel bare å fange inn de som ligger i den umiddelbare nærhet. Men har du den nye WiFi-antennen fra det engelske firmaet Digital Yachts, dekker du et vesentlig større område.

WL400 er betegnelsen på et system for trådløs Internett beregnet for båter. Med en PC om bord, kan du få tilgang til Internett via mange av de åpne trådløse nett du eventuelt finner på land. Det gjør deg blant annet i stand til å sende og motta e-post, laste ned den siste værmeldingen, eller sjekke nettutgavene av noen av avisene.

ELEKTRONIKK I ANTENNEN. All elektronikken er montert inne i antennen, og all nødvendig kraft tas fra PCen via USB-kabelen.

Utstyret leveres komplett med antenne, og kabel med en USB-kontakt som kan plugges rett i PCen. Prisen ligger rundt 4.000 kroner, inklusiv holder/brakett for dekk-montering.