Garmin Dakota 20

Rimelig håndholdt kart-GPS

Rimelig håndholdt kart-GPS

Hvis du kan akseptere en lavere skjermoppløsning, kan du få kjøpt en av Garmins nyeste GPSer med berøringsskjerm i farger, til en litt lavere pris.

Publisert Sist oppdatert

Dakota 20 er navnet på økonomimodellen av Garmins aller nyeste håndholdte navigatorer med kart. Funksjonelt sett er den nesten identisk med bestselgeren Oregon 300.

LAVERE SKJERMOPPLØSNING. Men mens Oregon har en skjermoppløsning på 240 x 400 punkter, er Dakotas bare 160 x 240. Selve skjermstørrelsen er for øvrig omtrent den samme.

Dakota 20 har – som Oregon 300 – et innebygd minne på 850 MB, barometer og elektronisk kompass.

En leser for mikro-SD-minnekort gjør det mulig å benytte ferdigprogrammerte kart, inklusiv Garmins egne BlueChart elektroniske sjøkart.

Ellers er Dakota 20 litt mindre, litt lettere, og har en litt lenger batterilevetid enn storebroren.

ENDA MINDRE. Dakota 10 er en enda rimeligere modell som verken har barometrisk høydemåler eller elektronisk kompass. Den har heller ingen leser for mikro-SD-kart-brikker, og kan dermed bare brukes med topografiske kart.

Begge modellene har lagringsplass for opptil 1000 waypoints, 50 ruter og 10 000 punkter i opptil 20 spor-logger.

GPSens reduserte skjerm-oppløsning har enkelte konsekvenser, som for eksempel at den ikke støtter 3D-kart, fiskekart og visning av fotos av havner/marinaer. Kartbildene får også en lavere bilde-oppløsning.

Dakota 20 koster ca. 3000 kroner.