Rimelig vekselretter

Hjemmestrøm om bord

Hjemmestrøm om bord

Nå er det ikke lenger luksus å ha 230 volt vekselspenning i båten.

Publisert Sist oppdatert

Med en enkel omformer kan du bruke PC, TV og annet elektrisk utstyr som om du var hjemme. Hos Biltema finner du en rimelig vekselretter som gjør jobben.

En vekselretter er en omformer som gjør om 12 volt likespenning til 230 volt vekselspenning, og som gjør det mulig å bruke apparater beregnet for 230 V i båten.

MED USB-UTTAK. Biltemas rimeligste utgave (artikkel nummer 31-615) kan brukes for effekter opp til 150 watt. Den kobles til båtens batteri via et sigarett-tenneruttak.

Omformeren er også utstyrt med et USB-uttak, som kan brukes for lading av mobiltelefon og annet utstyr. Utgangsspenningen er av typen «modifisert sinus».

GODT BESKYTTET. Enheten synes å være meget godt sikret, da den er beskyttet mot kortslutning, for lav eller høy inngangsspenning, overbelastning, overoppheting og omvendt polaritet. En batteribeskyttelse varsler om lav batterispenning.

Enheten er utstyrt med en  innebygd vifte. I en kort periode (i maks. 30 minutter) kan omformeren levere 300 watt. USB-uttaket kan levere opp til 0,5 A. Virkningsgraden er 85% – hvilket betyr at 15% av effekten mistes i form av varme – og tomgangsstrømmen er rundt 250 mA.