Gøy med Geocashing

Bruk GPSen på land i vinter!

Bruk GPSen på land i vinter!

Geocaching er morsomt. Hent din håndholdte GPS fra båten og bli med!

Publisert Sist oppdatert

Hva bruker du fritiden til nå, når båten din ligger på land (eller i boblehavn)? Rydder i kjelleren? Geocaching er mer morsomt. Hent din håndholdte GPS fra båten og bli med!

SKATTEJAKT. Geocaching er en moderne form for tur-orientering. Rundt om i verden finnes tusenvis av «casher» – eller «skatter» om du vil – som bare venter på å bli funnet av deg.

Skattenes posisjon – eller GPS-koordinater – er oppgitt, og når du først har fått overført skattens «waypoint» til din GPS, er det bare å gå ut på tur, og begynne å lete. Sjekk først om det finnes noen «cacher» i nærheten av der du bor. Hvis ikke, må du dra litt lenger av sted. Men da kan du kanskje bidra med å legge ut en ny skatt selv?

BELØNNINGEN: Å KLARE DET. Geocach’ene er som oftest små plastbokser som er godt gjemt på en angitt posisjon. De inneholder riktignok ingen ordentlig skatt; men ofte en notisbok (som du kan skrive navnet ditt i), og noen billige småting, som du eventuelt kan bytte – med andre småting du legger igjen.

Den største belønningen består i tilfredsstillelsen ved å finne «skatten». Og i mosjonen du får. Men pass deg for «the mugglers»!