GPS med kamera

GPS med kamera

Det som er spesielt med dennne GPSen, er at den sannsynligvis er markedets første GPS med innebygd kamera.

Publisert Sist oppdatert

Garmins nyeste håndholdte navigator, Oregon 550, er en ny og utvidet utgave av den populære og gode Oregon 300. Det som er spesielt med den, er at den sannsynligvis er markedets første GPS med innebygd kamera.

BERØRINGSSKJERM. Oregon 550 er en håndholdt GPS med berøringsskjerm og et 3,2 megapiksler kamera med autofokus og 4x digital zoom. Alle bilder vil automatisk bli lagret sammen med den nøyaktige posisjonen, slik at du – i følge reklamen – «lett kan navigere deg tilbake hvor bildet ble tatt».

I tillegg har denne GPSen alle de samme navigasjonsegenskaper som Oregon 300. Det inkluderer en følsom satellitt-mottager, barometrisk høydemåler, elektronisk 3-akslet kompass og mye mer.

KOMPASS. Med et 3-akslet elektronisk kompass behøver du ikke å være i bevegelse eller holde enheten vannrett for at den skal vise kompassretning.

Oregon 550 har også arvet 300s enkle brukergrensesnitt basert på berøringsskjermen. I tillegg til et internt minne på 850 MB, er det satt av plass til et microSD minnekort for ferdig-programmerte kart, enten topografiske landkart, «turn-by-turn» veikart, eller g2 Vision sjøkart.

Data kan overføres trådløst med andre Garmin-enheter som støtter dette. Vekten er ca. 193 gram med batterier, og driftstiden på ett batterisett er opptil 16 timer.

Enheten kommuniserer med en PC med NMEA 0183 via en USB-kabel. Prisen er ca. kr 4500.