Seldén Code

Nytt rullesystem for flying forseil

Nytt rullesystem for flying forseil

Master og rullesystemer har vært Seldéns spesiale. Nå er de på banen med et rullesystem for gennakere, Code 0- og stagseil.

Code X kaller Seldén sitt nye produkt som skal kunne rulle opp seil som er satt «flying». Rullen manøvreres av en endeløs line som løper over et linehjul og som for eksempel er ført akter til cockpiten. Her kan linen låses ved at det løper gjennom en blokk med lås.

IKKE NYTT, MEN BEDRE? Rulleprinsippet er langt fra nytt, men Seldén mener med sin Code X at de har et produkt som kan konkurrere på funksjon, vekt og pris med allerede eksisterende systemer. De har lagt arbeid i hvordan linen entrer hjulet og hvordan linen frigjøres fra hjulet når seilet rulles ut, slik at ikke linen løper med under utrullingen. Da roterer linehjulet fritt.

Rullesystemet ble presentert første gang under seilbåtutstillingen i Annapolis i USA nylig, og det vil også være å se på båtutstillingen i Stockholm 4. – 8. november.

NYE BLOKKER. For halvannet år siden overrasket Seldén ved å forlate kjerneområdet rigger og rullesystemer ved at de også lanserte en helt ny serie blokker og dekksutstyr.

På dette området har vi også mye nytt. I utviklingsarbeidet vårt har fokusert på funksjon, men også produktenes utseende er blitt prioritert, heter det i et nyhetsbrev fra den svenske produsenten.

– Det må se lekkert ut. Det er der følelsene rundt seiling kommer inn i bildet, sies det.