Ny smock fra Gill

Ekstra tett for tøft vær og vått føre

Ekstra tett for tøft vær og vått føre

En regntøy-overdel med lukket front og tett krage, gjerne også tett ved ermene – det man gjerne kaller en «smock» – er et plagg for dem som er på fordekket eller ute i røft vær.

Publisert Sist oppdatert

De fleste seiltøyprodusentene har sin variant av et slikt plagg, som gjerne holder tettere enn vanlige jakker. Så også når det gjelder Gill, som nå er kommet med en ny smock basert klesserien OS2.

FOR TURSEILERE OVER GJENNOMSNITTET. – Smocken er designet for turseilere med behov som er litt over gjennomsnittet. Tradisjonelle jakker passer best for mange, men en smock vil, med lukket front og tett krage, henvende seg til blant annet seilere som liker seiling utenfor sesong, og i røft vær, heter det i en pressemelding fra den norske importøren, Asker Båtservice AS.

– Ved å bruke smock i steden for jakke oppnår man bedre beskyttelse mot ikke bare sjø og vann, men også trekk i kaldt vær, sies det.

REGULERE LUFTING. Finn A. Bostad, selv en erfaren turseiler, hos importøren sier etter selv å ha brukt smocken i kaldt høstvær, at den ved riktig bruk og med teknisk bekledning under, fungerer godt som beskyttelse.

– Med dobbel mulighet for å lukke igjen i halsen er det enkelt å regulerer lufting etter forholdene, sier han.

Smocken har hette med ett-greps stramming, reflekser, sprutsikre lommer og flere justeringsmuligheter. Den er bygd opp av tre lags membran som skal gi pusteegenskaper og bevegelighet.

Prisen er kr 2990 opplyses det fra Asker Båtservice AS.