Fabola Campus 7,4

Ny, større og mer påkostet Fabola Campus

Ny, større og mer påkostet Fabola Campus

Lett å seile og lett å håndtere; Fabola Yachts har villet være tro mot konseptet sitt når de nå introduserer en helt ny modell; storesøsteren Fabola 7.4.

Det er ikke så mange konkurrenter i den enden av seilbåtmarkedet som Fabola Yachts opererer med sine trailbare Campus-båter, og Jan-Vidar Johannessen i Topp Fritid Marinesenter som importerer de svenske båtene, mener det ikke fins rimeligere seilbåter i den størrelsen og kategorien som nye Fabola 7.4 er.

NYE MULIGHETER. Den nye båten er 90 cm lengre og 15 cm bredere enn den mindre Fabola 6.2, og konstruktøren, Bernt Lindquist, mener disse ekstra centimetrene har gitt helt nye muligheter under dekk:

– De større målene båten har gir muligheter til å skape en komfortabel bobåt, og en annerledes planløsning gir en helt ny komfort i denne størrelse båt, sier han. Pressemateriellet som er sendt ut i anledning introduksjonen av den nye modellen, inneholder imidlertid ikke noen plantegning av innredningen. Men noe beskriver han:

– Båten har en separat lugar forut med lange køyer, garderobe og stuerom. Bordet i salongen gir plass til fire personer. Byssa gir mulighet for å rigge til kokeapparat med to bluss og oppvaskkum. Det er plass til separat toalettrom med rom for garderobe til seilklær. Og båten har en dobbelkøye som er over to meter lang.

LETT OG SMIDIG. Alt dette skal fins under dekk i en båt som fortsatt er trailbar.

– Ved å holde fribordshøyden nede og bygge båten avansert kan vi holde vekten nede og beholde den smidigheten de øvrige Campus-båtene er kjent for, sier konstruktøren.

Og smidigheten han sikter til, er at en person skal kunne rigge båten uten mastekran og den skal kunne trailes bak en personbil. Deplasementet er på beskjedne 900 kg.

MER PÅKOSTET. Båten, som vil være leveringsklar høsten 2010, vil bli bygd på samme verft som Diva-båtene, og det loves at Campus 7.4 vil bli mer påkostet enn de mindre Campus-modellene. Det legges også vekt på at båten skal være enkel og morsom å seile.

Og prisen:

– Vi har en introduksjonspris frem til 30. november i år på 236 816 norske kroner, sier Johannessen i Topp Fritid Marinesenter.

Og noen mål:

Total lengde inklusive utenpåhengende ror: 7,45 m, skroglengde 7,10 m, bredde 2,45 m, dypgang fra 0,30 m med kjølen oppe til 1,50 m med kjølen nede. Vekten er som allerede nevnt 900 kg. Storseilet har et areale på 13,25 m2, mens fokka er på 9,3 m2.