METS DAME AWARD

Grønn pris til blå jakke

Grønn pris til blå jakke

Publisert Sist oppdatert

Henri Lloyds nye Blue Eco Jacket var nominert til DAME Award 2009 innen kategorien klær og mannskapsutstyr – og den vant. Jakken fikk imidlertid også prisen for å være det mest miljøvennlige produktet på utstillingen.

– Henri Lloyds har satt seg som mål å bli et grønnere selskap, og å være det første internasjonale, maritime selskapet som driver et uendelig resirkuleringsprogram av sine klær. Dette er et riktig grep i disse klimatider, sier Lars Erik Heibek, daglig leder i Seastyle AS, importør av Henri Lloyd i Norge.

Blue Eco Jacket og tilhørende Hi Fit-bukse er begge produsert av resirkulert materiale og er også selv resirkulerbare.

Siden introduksjonen i 1991 er DAME Award blitt anerkjent verden over som den ledende internasjonale konkurransen innen båtsutstyr og tilbehør.

Den nye Blue Eco-serien til Henri Lloyd er blitt til gjennom et partnerskap med det japanske selskapet Teijin, et selskapet som har spesialisert seg på å utvikle miljøvennlige produkter og tjenester. Resirkulerte råstoff blir omdannet til et nytt og svært slitesterkt polyesterfiber og igjen omdannet til stoff som brukes til fremstilling av de nye Blue Eco-klærne.

Med denne prisen følger selskapet opp suksessen fra 2008 DAME Awards da Henri Lloyd vant sin kategori for TP2 Shadow 2G Jacket.