Søk i arkivet

Smart AIS-antenne

Antennen er ikke stort større enn en GPS-antenne, er vanntett, og inneholder en følsom to-kanals AIS-mottager. Brukeren trenger bare å koble antennen til båtens strømforsyning, samt en AIS-kompatibel plotter eller PC (med kartprogram).

Alle AIS-objekter (skip, båter) innenfor radio-dekning vil så vises på kartet på skjermen. Kommersielle skip må ha en klasse A-transponder, som sender ut informasjon om skipets ID, posisjon, kurs, fart, og så videre.

Fritidsbåter har anledning til å anskaffe en enklere – klasse B – transponder, som kan motta og sende et noe mindre data-sett.

MOTTAR ALLE AIS-DATA. Denne antennen mottar alle typer AIS-data. Den leveres med monterings-sett for dekk eller pull/push-pit, og 10 meter kabel. AIS-dataene leveres på en tradisjonell to-tråds NMEA 0183-forbindelse.

Produktet kan også benyttes som en multiplekser, for å kombinere en eksisterende NMEA-forbindelse med AIS-dataene fra antennen. Prisen er 209.95 €.

(AIS: Automatic Identification System).

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen