Søk i arkivet

Digital Yacht:Verdens første plotter med innebygd AIS-mottager

SmarterChart er navnet på verdens første kartplotter med innebygd AIS. Den kan også leveres med et to-frekvens ekkolodd.

De aller fleste av dagens kartplottere krever en separat AIS-mottager for å kunne vise AIS-objekter (skip, båter) på plotter-skjermen. Det er ikke uvanlig å møte problemer når den adskilte AIS-mottageren skal kobles til kartplotteren. Både når det gjelder uklarheter forbundet med kabler og dataoverførings-format og -frekvens.

Slike problemer finnes ikke med denne plotteren, siden alt befinner seg inne i samme enhet. Den innebygde AIS-mottageren er dessuten er skikkelig to-kanals mottager, som gjør at man ikke risikerer å miste deler av AIS-signalene som sendes.

AIS-objektene tegnes/vises på kartet på skjermen. Objekter helt opp til 50 n mil unna vil normalt kunne vises.

Kartplotteren er vanntett, og har en 5” dagslys fargeskjerm med 320 x 240 bilde-punkter (pixels). De elektroniske kartene som benyttes, er av typen C-Map Max.

Waypoints og ruter kan overføres til/fra en PC ved hjelp av programmet «C-Map PC Planner». Den innebygde GPSen skal (ifølge produsenten) ha en 50-kanals mottager (?). Det finnes også mulighet for koble den til en ekstern antenne.

Plotteren kommer fra det engelske firmaet Digital Yacht. Prisen starter på 450 €.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen