Digital Yacht:

Verdens første plotter med innebygd AIS-mottager

Verdens første plotter med innebygd AIS-mottager

SmarterChart er navnet på verdens første kartplotter med innebygd AIS. Den kan også leveres med et to-frekvens ekkolodd.

Publisert

De aller fleste av dagens kartplottere krever en separat AIS-mottager for å kunne vise AIS-objekter (skip, båter) på plotter-skjermen. Det er ikke uvanlig å møte problemer når den adskilte AIS-mottageren skal kobles til kartplotteren. Både når det gjelder uklarheter forbundet med kabler og dataoverførings-format og -frekvens.

Slike problemer finnes ikke med denne plotteren, siden alt befinner seg inne i samme enhet. Den innebygde AIS-mottageren er dessuten er skikkelig to-kanals mottager, som gjør at man ikke risikerer å miste deler av AIS-signalene som sendes.

AIS-objektene tegnes/vises på kartet på skjermen. Objekter helt opp til 50 n mil unna vil normalt kunne vises.

Kartplotteren er vanntett, og har en 5” dagslys fargeskjerm med 320 x 240 bilde-punkter (pixels). De elektroniske kartene som benyttes, er av typen C-Map Max.

Waypoints og ruter kan overføres til/fra en PC ved hjelp av programmet «C-Map PC Planner». Den innebygde GPSen skal (ifølge produsenten) ha en 50-kanals mottager (?). Det finnes også mulighet for koble den til en ekstern antenne.

Plotteren kommer fra det engelske firmaet Digital Yacht. Prisen starter på 450 €.