Varianta 18 kan du kun få kjøpt på Internett

Billigbillett til seilerlivet

Billigbillett til seilerlivet

Med Varianta 18 satser Dehler på at inngangsbilletten til seilerlivet skal bli billigst mulig.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med at Hanse Yachts kjøpte restene av Dehler, har de under revitaliseringen av det hederskronete tyske merket funnet frem et gammelt modell-navn: Varianta.

VARIANTA I TUSEN. Den første modellen oppstod i 1967, og frem til 1982 ble det bygd tilsammen 5000 båter i ulike størrelser med modellbetegnelsen Varianta.

– Varianta 18 er tegnet for flere år siden av Judel/Vrolijk, forteller Trine Lunde, mangeårig importør av Dehler-båtene. Hun er nå engasjert av Fjord Boats AS, Hanse-verftets representant i Norge, som Dehler-selger.

UNDER 100 000 KRONER. Varianta 18 er imidlertid ikke en båt forhandlerne vil få noe med å gjøre. Noe av konseptet er at den skal være billig; kun 10 000 euro (ca. 84 000 kroner) skal båten koste – og du kan kun få kjøpt den på Internett.

FOR SIN TID. Og verftet gjør nettopp et poeng ut av dette: For mens de første båtene på 1960-tallet var bygd for hippie-generasjonen, 68’ere og Rolling Stones-fan, er dagens Varianta beregnet for data-generasjonen som bruker mobiltelefoner, Ipoder og Facebook. En båt for sin tid med andre ord.

Varianta 18 har fått en høyreist rigg med fathead-storseil, noe som skal bidra til å gi båten sporty egenskaper. Tanken bak båten er at den både skal være beboelig, men også egne seg til enkel og morsom regattaseiling på klubbnivå. Asymmetrisk spinnaker kan settes på et lite baugspryd. Under vannlinjen skal en T-kjøl gi gode seilegenskaper på bidevind.

PÅ HENGER. Under dekk er det køye-plass til to, og man kan bygge ut innredningen med moduler etter ønske.

Når båten er bestilt på Internett, må du selv hente den på henger.

LES MER. I årets første utgave av SEILmagasinet, som kommer i handelen 1. februar, gir vi deg en komplett oversikt over årets nye seilbåtmodeller. Nærmere 90 stykker har vi funnet frem til, og dem kan du lese om i en kjempestor temaseksjon på over 40 sider!