Høcom utfordrer

Nye, rimelige plottere – med ekkolodd

Nye, rimelige plottere – med ekkolodd

Høcom Norge AS har lansert sin første serie med plottere med 5” og 7” skjermer. Til gode priser.

Publisert Sist oppdatert

Dette er i utgangspunktet kartplottere, men de kan også leveres med innebygd ekkolodd. Prisene varierer fra 6500 til 13 000 kroner.

Kartplotterne leveres med en innebygd GPS-antenne og et verdensdekkende bakgrunnskart. I tillegg benyttes C-map MAX-kart, som kan kjøpes på SD-minnebrikker. Det er plass til å lagre fra 25 til 50 ruter og fra 500 til 10 000 waypoints – avhengig av modell.

GOD OPPLØSNING. Plotterne med 7” skjerm har en oppløsning på hele 800x480 pixels, som er noe av det beste på markedet i sin klasse, uansett pris. Det er NMEA 0183-innganger for AIS-mottager og VHF DSC,  samt en inngang for video.

Ekkoloddet leveres med hekksvinger for dybde, fart og sjøvanns-temperatur. Operasjonsfrekvenser er 50 og 200 kHz. Sendereffekten er på 600 W rms, som gir en maksimal dybde på 600 meter.

SPRUTSIKRE. Plotterne leveres i en sprutsikker utførelse. De kan monteres innfelt/flush, eller på/med medfølgende hurtig-brakett. Ifølge leverandøren er spesifikasjonene fullt på høyde med andre, ledende merker som Garmin, Raymarine og Lowrance, men de selges til betydelig lavere priser.