Videreutviklet flerskrog

SeaCart 30 i innfellbar «cruise-versjon»

SeaCart 30 i innfellbar «cruise-versjon»

SeaCart 30 er en ekstrem trimaran bygd i karbonfiber. Nå er den å få i en litt mer sedat versjon.

SeaCart 30 er tegnet av Marc Lombard og primus motor bak prosjektet er svensken Calle Hennix. Båten bygges og markedsføres av Ocean Lake Marine i Stockholm.

Den 30 fot store trimaranen ble lansert for noen år siden og har vist seg å være et råskinn, både med tanke på hastighet på vannet og benyttelse av eksotiske materialer i byggeprosessen.

FCR. Den første modellen heter SeaCart 30 GP, Grand Prix, mens den nye har fått tillegget FCR – Folding Club Racer.

Blant forskjellene er vekten: GP-versjonen veier kun 950 kilo mot FCR-typen må opp til 1300 kilo. Førstnevnte har en mastehøyde på 15,2 meter, mens cruisingvariantens mast stopper på 13,1 meter over havet.

Forskjellen i seilareal blir dermed 40,7 mot 35 m2 på storseilet, 19 mot 17 m2 på fokken og for gennakerseiling er forskjellen 47 mot 79 m2.

Men den største forskjellen på disse to båtene er F'en i FCR – Folding. Som sine flerskrogssøstere fra den danske produsenten Dragonfly, kan SeaCart 30 FCR folde inn sideskrogene.

Ifølge Ocean Lake Marine skal den nye modellen være svært enkel å traile. De innfellbare sideskrogene, samt en heve-senkeløsning for masten skal gjøre dette enkelt.

SeaCart 30 GP er en fullverdig «karbon-klump». Det er ikke FCR-versjonen. Den er vakuumstøpt i E-glass og epoksy, men skottene er i karbonfiber.