Skifte i seilmakerbransjen

Seilmaker Peter Høeg Drm

Fra North tilbake til Ullman

Seilmaker Peter Høeg avslutter sitt samarbeid med North Sails – dermed gjenoppstår Ullman Sails i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Peter Høeg forteller til SEILmagasinet at den tradisjonsrike familiebedriften avslutter samarbeidet med With Marine og North Sails, og gjenopptar gamle relasjoner med Ullman Sails.

 

– Avgjørelsen er tatt som følge av at jeg ønsker å representere mitt eget agentur. Produksjonsmetoder og teknologi er lagt bedre til rette for et slikt samarbeid enn det var for 5 år siden, og Ullman Sails har nå produkter som kan konkurrere både på kvalitet og ikke minst på pris, forteller Peter Høeg til SEILmagasinet.

DYKTIG. I en pressemelding fra North Sails bekrefter Christen With at Høeg ikke lenger representerer North Sails:

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid i årene som har gått og skilles absolutt som venner. Peter er en dyktig seiler og en ressursperson som vi ønsker lykke til videre, sier With i pressemeldingen.

Sist gang Peter Høeg representerte Ullman Sails var mye av fokusen på klasse-båter, herunder Melges 24 spesielt.

– Entype er fremdeles ett viktig område og Ullman Sails leverer  seil til en rekke klasser.  I dag satses det mye på Melges 32 og 24, alle J-boats, Formula 18, Yngling, Optimist, Tornado og flere. Loftet har samtidig utviklet seg til å bli blant de ledende på storbåt-seil, og leverer hele spekteret fra Cruising til Grand Prix, forteller Høeg.

 

– Det har vært noen spennende år med North, og jeg takker kollegaer og kunder for ett godt samarbeid, avslutter Peter Høeg som holder til i Drammen.

OPPGANG. North Sails melder samtidig om oppgang i bransjen og i pressemeldingen kan Christen With fortelle om oppgang:

– Vi merker helt klart at markedet har tatt seg opp og at det har løsnet. Nå er vi tilbake der vi var høsten 2008, sier Christen With i North Sails Norge.

– Vi har bestemt oss for å styrke satsningen på loftet i Leangbukta. I dagens marked er det et behov for færre ledd mellom loft og seiler. Mens vi tidligere hadde flere forhandlere rundt om kring i Norge, har vi nå bestemt oss for å fokusere på drift og kompetanse i Leangbukta,  heter det i pressemeldingen.

– En nyhet av året er at vi selger seil med ett års gratis service og innfører døgnbemannet vakttelefon i seilsesongen for å sikre kundene god oppfølging, avslutter Christen With.