Mot gamle salgshøyder hos Lunde Båt AS.…?

– Seilbåtsalget har løsnet

– Seilbåtsalget har løsnet

– Vi er på vei mot gamle salgshøyder. Det sier Lunde Båt AS i en pressemelding de har sendt ut. Dette måtte vi sjekke.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, markedet er virkelig tilbake, bekrefter salgssjef Haldor Holm i Lunde Båt AS overfor SEILmagasinet

LØSNET I JANUAR. – Salget av Bavarias seilbåter løsnet i midten av januar, og det har holdt seg siden. Vi har som mål å nå 80 solgte båter dette året, men blir høsten bedre enn i 2009, kan vi passere 100, sier han.

Det er likevel et stykke unna toppåret da 220 båter ble solgt.

Holm forteller at salget gjerne fordeler seg med 60% om høsten og 40% om våren. Det viser statistikkene.

POPULÆR 32-FOTER. Båten som har fått det til å «ta av», er den nye modellen Bavaria Cruiser 32, som det til nå ligger 16 signerte kontrakter av hos Lunde Båt AS. Seks eksemplarer av Bavaria Cruiser 45, som får norgespremiere på Sjøen for alle, har de etter sigende solgt kun basert på tegninger.

Kjøperne av Bavaria Cruiser 32 består av en god andel førstegangskjøpere, men også seilere med mindre båter har falt for den volumiøse 32-foteren.

PÅ VEI MOT TUSEN. – Det er først og fremst den store cockpiten og badeplattformen som sjarmerer, men også rommeligheten under dekk er en salgstrigger, sier Haldor Holm, som har satt seg som et personlig mål å selge 1000 båter før han gir seg.

– Får vi en god sesong i år, ligger jeg an til å klare det i løpet av neste år, sier den erfarne selgeren som i «gamle dager» sørget for at en lang rekke Maxi-båter fikk eiere.

STØRRE INTERESSE FOR MINDRE BÅTER. Holm forteller også at det er en lang større interesse for mindre seilbåter enn det var tidligere – både når det gjelder nye og brukte båter.

– Det er ikke lenge siden gjennomsnittsstørrelsen på solgte båter var 40 fot. Nå er den mindre, sier han.

EURO-DRAHJELP. Haldor Holm sier at også gunstig eurokurs representerer en god drahjelp i salget. Prisene Lunde Båt AS opererer med på prislisten er basert på en eurokurs på 8,50, men kundene får til enhver tid gjeldende kurs.

– Det betyr at vi nå nærmest kan gi 5% prisreduksjon på prislisten, sier Holm. En eurokurs på 8,06 er det gunstigste en kunde til nå har oppnådd.

BÅDE OG. Som nesten eneste aktør stiller Lunde Båt AS med tre modeller på Sjøen for alle-utstillingen, men de vil også ha full utstillingshall i Leangbukta samtidig.