Nye, norske SwedeStar-representanter

– Vi vil være aktive og synlige

– Vi vil være aktive og synlige

Lidköping Båtsnickeri AB, som bygger SwedeStar-båtene, har nå fått norske representanter.

Publisert Sist oppdatert

Leif Haarde og Henning Hanevold er gått sammen om å danne selskapet SwedeStar Norge, og de er nå det svenske verftets representanter her til lands. Foruten SwedeStar 370 bygger verftet også dagsturbåten Tarac.

NY 41-FOTER. Dessuten er en ny modell på trappene; SwedeStar 410. Modellen er påbegynt, og vil ventelig være klar i 2011. Alle modellene er tegnet av Håkon Södergren.

– Lidköping Båtsnickeri er et lite verft som bygger fra 7 til 12 båter i året, og dette er håndverkere, påpeker Henning Hanevold til SEILmagasinet.

SOM DU VIL. Han forteller du kan få en SwedeStar innredet omtrent som du vil, og han sier også at du kan reise til verftet og følge byggingen av båten.

– Det er et sjarmerende verft som ligger ved Vänern, sier han og vektlegger at SwedeStar 370 har et moderne skrog med en kvalitetsinnredning inni; det beste fra to verdener. Prislappen ligger på noe i overkant av 2 mill. norske kroner.

HØYT LYST-TALL. SwedeStar 370 har vist seg som en rask seilbåt, og den norske LYS-komiteen har gitt de syv eksemplarene av SwedeStar 370 som hittil fins i landet, et potent LYS-tall på mellom 1,32 og 1,35. Og da skal de sannelig seile fort. En så anerkjent rask båt som Elan 37 har til sammenligning 1,29.

Selv kommer de norske representantene til bruke sin demobåt i flere regattaer i kommende sesong.

– Vi kommer til å satse på å være aktive og synlige, sier Leif Haarde og Henning Hanevold til SEILmagasinet.