Kundetilpassete lakknyheter

Kundetilpassete lakknyheter

International er kommet med fire nye produkter som skal gjøre livet enklere for dem som skal lakke.

International tilbyr nå fire nye lakkprodukter hvis bakgrunn kan spores direkte tilbake til en markedsundersøkelse produsenten gjorde i 2004. Da spurte de hva kundene forventet av en lakk, og svarene tilsvarer atskillige «kinderegg»:

FOLKETS ØNSKER. Lakken skulle ha høy glans, ha lang levetid og bevare glansen godt. Den skulle være lett å påføre og ikke dryppe eller danne skinn. Den skulle være slitesterk og den skulle fremheve treverkets struktur. Dessuten skulle den kreve mindre arbeid og tørke raskt.

AkzoNobel, som International Paint er en del av, ga svarene til sine forskere, og ut av dette er det nå kommet fire produkter.

LAKKPRIMER. Clear Wood Sealer Fast Dry er en hurtigtørkende og klar lakkprimer som fyller treporene og bygger opp en tykk film. Den skal også, ifølge International, trenge dypt inn i treverket på grunn av sin lave viskositet. Med denne i bunnen, skal du kunne få et raskt grunnlag for videre å bygge opp lakkfinishen. Med fire strøk primer på en dag uten sliping mener International at du vil halvere arbeidstiden i forhold til det du normalt må gjøre for å bygge opp et tilsvarende lakksjikt.

EN- ELLER TO-KOMPONENT. Alternativene etter primeren er tokomponent polyuretan-lakken Perfection Plus eller énkomponent-lakken Schooner Gold. Tokomponent-alternativet skal ifølge produsenten gi lakken fire ganger så lang levetid og ha god UV-beskyttelse.

Schooner Gold skal ha en selv­utjevnende evne når den påføres, og med seks strøk skal du kunne bygge et profesjonelt lakkresultat. Lakken er også lagd for å kunne tåle påføring i høy temperatur, fra 20 til 35 OC – uten bruk av tynner.

HURTIGTØRKENDE. Compass er et annet énkomponent lakkalternativ. Fordelen med den lakken skal være at den tørker hurtig selv ved lave temperaturer, og at du ikke trenger slipe oftere enn mellom hvert andre eller tredje lakkstrøk.