– Beste januar og februar i selskapets historie

Salgskurvene til topps i Drøbak

Salgskurvene til topps i Drøbak

– Dette er det beste vi har opplevd i selskapets historie. På to og en halv måned har vi solgt for 25 mill. kroner, sier Peter Heitmann som importerer Jeanneau, Swan og Najad.

Publisert Sist oppdatert

Peter Heitmann smiler bredt:

– I 2009 solgte vi for 50 mill. kroner totalt. Nå er vi halvveis etter bare to og en halv måned. Vi kan trygt si at markedet er tilbake, for noe lignende har jeg faktisk ikke opplevd siden Heitmann Marin AS ble etablert for 30 år siden.

STØRRE BÅTER. I Heitmanns marked vil folk ha større båter, noe han mener har sin årsak i at store båter er blitt rimeligere. Han kan fortelle at de til nå – i sin historie – har passert 50 solgte båter over 50 fot. Dessuten er det en klar trend at båter med dekksalong selger bedre og bedre.

– Nå ser vi frem til at Jeanneau-verftets største og nyeste båter, Jeanneau 53 og Jeanneau 57 kommer til landet – til henholdsvis sommeren og påsken, sier han.

GODT MESSEBESØK. – Det vi faktisk ser som en utfordring nå, er nye leveranser. Produksjonen av båter er ikke kommet skikkelig i gang igjen etter nedgangen, så selv om verftene har ordre, sliter underleverandørene med å levere.

Den nyss tilbakelagte messeperioden har også for Heitmann Marin vært positiv. Det har vært et godt besøk i Drøbak, spesielt i helgene, og Peter Heitmann Marin påpeker at foredragene har vært populære. Da langturseilerne Royal Wing skulle fortelle, var det nærmere 145 lydhøre seilere som benket seg i salen, og de var som sådanne gode trekkplastre til messen og båtene Heitmann viste frem.