Normar Yachts AS nådde tosifret salgsantall

– Like viktig å velge leverandør som båtmodell

– Like viktig å velge leverandør som båtmodell

–Det er like viktig å velge leverandør som båtmodell. Derfor er det viktig for oss å vise båtene i et miljø som også kan vise hvem vi er, sier Ole-Børild Steene i Normar Yachts AS.

Publisert Sist oppdatert

– Båtene vi har solgt er nok litt mindre nå enn tidligere, sier Ole-Børild Steene i Normar Yachts AS etter endt utstilling i Son.

TOSIFRET. – Dette har vært veldig bra, sier han. Hos Normar endte de opp med et tosifret antall solgte båter etter messeinnspurten siste helg. De fleste båtene var Oceanis-modeller mellom 31 og 43 fot, og det har vært 34- og 37-foterne som har vært bestselgerne.

Anslagsvis 3000–4000 mennesker tror arrangørene i Son har vært innom Seilbåtmessen siden den ble åpnet samtidig med Sjøen for alle, og det er flere enn noensinne.

– Vi har økt, mens besøket på Sjøen for alle er gått ned. Det tyder på at vi har gjort noe riktig, sier Morten Herregården hos Normar.

KUNDENE TILBAKE. Var 2009 et mørkt år for båtbransjen, kan Ole Børild Steene konstatere at kundene er tilbake og har besluttet seg for å kjøpe båt.

– Det virker også som om de fleste nå har oppfattet at det ikke fins lagerbåter på verftene. I nedgangstidene har også de trappet ned produksjonen, og når det nå går oppover igjen, er det en treghet i produksjonssystemet nå når etterspørselen øker. I motsetning til i fjor da man nærmest kunne få kjøpt en hvilken som helst båt med tre ukers leveringstid, sier han.

HAR DET GODT. Han mener også at vi i Norgemer eller mindre har vært uberørt av den krisen som har rammet Europa.

– Her har vi vel egentlig aldri hatt det bedre, sier han og har lav rente og det faktum at de aller fleste har kunnet få beholde jobben sin.

FEIL TID. Også Ole-Børild Steene er fornøyd med at de har kunnet være i Son å selge båter og ikke på Lillestrøm.

– For det første er det altfor dyrt på Lillestrøm. For det andre er utstillingen på feil tid av året. Nå har vi enormt mye annet å gjøre, bare se på alle båtene utenfor som nå skal klargjøres for kunder. Vi har ikke folk nok til å forestå alt dette om vi samtidig skulle brukt 14 dager på Lillestrøm.

OM Å VELGE LEVERANDØR. – Dessuten, sier han, – vil vi gjerne vise kundene våre hva vi står for og at vi er en seriøs leverandør. Her ser de at vi har en verkstedhall, en malehall, at båter blir klargjort og at båter står i opplag. Etter mitt skjønn er det vel så viktig å velge leverandør som det er å velge båtmodell, sier Ole-Børild Steene.

– Vi er stolte av anlegget vårt, og det er helt sikkert også de andre leverandørene som har valgt å stille ut i egne lokaler, sier han.