Nytt flaggskip fra Hallberg-Rassy

64-foter byr på 72 innredningsvarianter

64-foter byr på 72 innredningsvarianter

Hallberg-Rassys største noensinne. Det er HR 64, som kommer på vannet til sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Det nye flaggskipet overgår dermed den tidligere toppmodellen, HR 62, som stammer fra 1998, og utseendemessig virker nye HR 64 å være en forstørret og modernisert utgave av forgjengeren.

MILSLUKER. Som for alle nyere HR-modeller har det skjedd mye under vannlinjen, og med spaderor, moderat kort kjøl og hele 2,23 m lengre vannlinje enn HR 62, forteller konstruktør German Frers teoretiske polardiagram om at båten vil bli en «milsluker», for å bruke verftets egne ord.

Bakgrunnen for å kunne si det, ligger blant annet i at HR 64 skal gå i 9,2 knops fart i 5 m/sek sann vind med en vinkel på vinden på 75 grader – skarp slør med andre ord. 11,5 knop og 110 graders vinkel er lovet i i 12 m/sek sterk vind. Med det i snitt over et døgn så blir det 276 utseilte nautiske mil, og det er jo et godt stykke…

STORE VOLUM. Akterskipet, som har et volum på 8,6 m3, skal sluke en RIB, og akterpseilet kan felles ned hydraulisk og og utgjøre en stor badeplattform. Cockpiten blir 55 cm lengre enn HR 62; totalt da 3,1 m lang, og tar du deg en spasertur på fordekket kan du vandre 6,5 m fremover på helt plant dekk; fra masten til forstaget.

Selvfølgelig blir det volumer og arealer i en så stor båt, og som også i Hallberg-Rassys større modeller dreier det seg om knappeseiling. Vinsjer og alt som krever karft manøvres elektrisk eller hydraulisk.

72 VARIANTER. Verftet forteller om en båt som skal bli lys under dekk, og dagslyset som skal bidra til dette, slippes inn gjennom hele 31 ventiler og luker. Og et annet interessant tall: Gjennom 12 innredningsalternativer i fem seksjoner får man hele 72 innredningsløsninger å velge blant!

Snaut 2 000 000 euro uten moms koster herligheten. Omregnet med dagens eurokurs snakker vi om en båt til ca. 20 mill. kroner.

Se nærmere data om båten på seilbåtutstillingen.no.