Kjøp ett og ett kart

Robuste kart for små båter

Robuste kart for små båter

Ønsker du et kart over et mindre område, men vil slippe å kjøpe en hel serie? Da kan kartene fra Kartagena AS være midt i blinken.

Publisert Sist oppdatert

Skjærgårdsakart kaller Kartagena kartene sine, og det er kartblad du kan kjøpe enkeltvis. Kartene er i plast og tåler fuktighet og en støyt, og de er derfor først og fremst myntet på brukere av mindre båter som ikke alltid kan bruke kartene i et helt tørt miljø.

– De tåler å ligge «og slenge» sammen med annet båtutstyr i en liten båt, sier Roy Jensen i Kartagena AS til SEILmagasinet.

Målestokken er 1:30 000, noe som skal gi et bedre bilde av kartdetaljene enn de vanlige båtsportkartene, som er i målestokk 1:50 000. I omfang måler kartene 35 x 45 cm.

Kartagenas kartserie dekker kysten fra Hvaler og opp til Sognefjorden.

Kartene er de samme som benyttes i KystAtlas-bøkene, og i tillegg til navigasjonsdata for sjøen, inneholder kartene også topografiske data. Hvert kart, som har trykk på begge sider, koster kr 250 per stk.

Kartagena AS, som er et lite forlag med fem ansatte, utgir også KystKart-bøkene, som også har plastbelagte ark. Området Strömstad–Lista, i alt fem bind, er kommet i oppdatert 2010-utgave.