Ny, komplett båtpleie-serie

Ny, komplett båtpleie-serie

MaxWax er et velkjent merke når det gjelder pleiemidler for bil. Nå har Orapi Applied Norge AS kastet seg over båtmarkedet også.

Publisert Sist oppdatert

– I fjor høst satte vi sammen en komplett serie med båtpleiemidler, og det er spennende for oss nå å se hvordan den blir mottatt, sier Henning T. Eriksen i det Tønsberg-baserte, men franskeide selskapet.

– Her i Vestfold er det nok en del seilere som kjenner oss, men utover i landet er det mange som ikke vet om oss.

Det er først og fremst på områdene hardglans- og pasta-produkter at MaxWax har hatt sin styrke, men med en full produktserie som tar for seg alt hva man kan tenke å pusse på og beskytte om bord i en båt, utfordrer de nå for fullt de store på området;  Hempel, Jotun og International.

Den nye serien som nå er introdusert kalles Boat by MaxWax. Den inneholder flere preparater; fra rubbing av gelcoaten og opp til å gi båten en hard, beskyttende glans ved hjelp av polish. Det fins ulike rensemidler, for eksempel Retox FR4 som er en syrevask for å fjerne gule striper i gelcoaten rundt vannlinjen.

Orapi Applied har også beveget seg inn i nano-teknologien:

– Nano PTF-basert polish er en polish for optimal langtidsbeskyttelse av båten. Den holder glansen og beskytter båten i opp til 12–15 måneder. Den beskytter mot sjøvann, sur nedbør og oksidasjon fra vær og vind. Dette gir en overlegen beskyttelse i forhold til tradisjonelle poleringsmidler, heter det produktinformasjonen.

Firmaet bak MaxWax var opprinnelig helnorsk og ble etablert i 1974 og de vokste seg store når det gjelder bilpleiemidler. Etter hvert ble de imidlertid kjøpt av Orapi SA, opprinnelig et australsk selskap, som nå er etablert i 21 land. Tønsberg-avdelingen er hovedkontor for Skandinavia og har 10 ansatte.