Bavaria Cruiser 40

Bavaria fyller på med nye modeller

Bavaria fyller på med nye modeller

Nok en Bavaria er på vei til sitt publikum, og enda en er i tjømda. Bavaria Cruiser 40 blir lansert til høsten. Deretter kommer Bavaria Cruiser 36.

Publisert Sist oppdatert

Bavarias nye stil har slått an. I alle fall har norske seilere falt for Bruce Farr og Bavaria-verftets nye konsept, og i skrivende stund kan importøren Lunde Båt AS melde om over 50 solgte Bavaria Cruiser 32, mens antall 45-fotere er i ferd med å runde 10.

ET RORBLAD, TO RATT. Nå får den norske importøren nok en båt i samme sjanger å selge, for Bavaria Cruiser 40 følger fullt og helt det samme sporet som forgjengerne. En forskjell fra Bavaria Cruiser 45 er at 40-foteren har ett rorblad.

– Cruiser 40 er designet for å være lett å håndtere, gi tilfredstillende seilopplevelser, den har ett rorblad, men to ratt og den har et ikke-overlappende forseil, heter det i en pressemelding.

TIL SEKS. Båten får den samme store badeplattformen akter som søsterbåtene, og det vil bli lagt vek på å skape et rent dekk. Cockpiten vil bli skalert til at seks personer kan seile og oppholde seg der.

Under dekk blir det tre doble lugarer til de samme seks menneskene, og det loves en lys atmosfære. Man kan velge mellom tre ulike tresorter i interiøret. Lugaren forut er forutsett til å bli eierlugaren. To toaletter vil det bli – begge med separat dusjrom.

PREMIERE I OSLO? Dessuten forteller pressemeldingen om at det vil bli et kartbord i fartsretningen, for «yachting traditionalists», som det heter seg i den samme pressemeldingen.

Båten vil bli lansert til høsten, og kanskje vil Båter i sjøen kunne få verdenspremieren?