Tarac 33

Rask og lettvint dagsturbåt

Rask og lettvint dagsturbåt

En av få svenske seilbåtnyheter under Båter i sjøen-utstillingen, blir båten Tarac 33.

Publisert Sist oppdatert

– Trenden er klar, folk har mindre tid, men de vil gjerne seile og nyte livet, mener konstruktøren av Tarac 33, Håkan Södergren.

LETTVINT. Swedestar Norge AS, som importerer Tarac, karakteriserer båten som en dagsturbåt, skjønt det er en båt med køyer, bysse og toalett under dekk. Det Södergren legger vekt på, er imidlertid at det å komme seg ut på sjøen skal skje raskt og enkelt – og uten at man må samle sammen et stort mannskap.

– Jeg mener markedet har manglet en rask båt som er lett å seile, derfor tegnet jeg Tarac 33, sier han i en pressemelding utsendt fra den norske importøren.

BYGGES PÅ GOTLAND. En seilklar båt vil ligge på noe i overkant av kr 800 000. I likhet med Swedestar-båtene (370 og 410), som også er tegnet av Håkan Södergren, produseres Tarac 33 av det svenske selskapet Yachts of Sweden, som har har produksjon av seilbåter i Visby på Gotland og gjennom Lidköping Båtsnickeri. Tarac 33 produseres av CDI på Gotland.

Båten har seilt regatta i sommer, og i følge Swedestar Norge AS har båten markert seg godt på regattabanen – blant annet ved vinne LYS-klassen i Sandham Race Week.