Båter i sjøen åpner i dag

Mange seilbåter, mange nyheter

Mange seilbåter, mange nyheter

94 seilbåter ligger og venter på å bli studert når båtutstillingen Båter i sjøen på Kadettangen i Bærum åpner i dag.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er Nord-Europas største båtutstilling – for ikke å si båtbutikk, sier messesjef Merete Rustad om Båter i sjøen, som åpner portene i dag klokka 1200. I alt 450 båter ligger fortøyd i brygge-anlegget og 94 av dem er seilbåter.

– Vi er spesielt glade over å ha fått med så mange seilbåter, sier Rustad.

På land er det dessuten 60 telt med utstyr og andre maritime tilbud.

NYHETER UTE PÅ BRYGGENE. Blant seilbåtene vil det være mye nytt å kikke på, for til tross for to sesonger med tilbakeslag i båtsalget, har ikke produktutviklerene hos produsentene ligget på latsiden.

Den kanskje mest banebrytende nyheten denne høsten vil dog ikke være tilstede, men du vil helt sikker kunne få høre om den på standen til både Jeanneau og Bénéteau; det dreibare seildrevet som flere av deres modeller etter hvert vil bli montert med. Ved at seildrevet skal kunne dreies, vil håndteringen ved for eksempel havnemanøvre kunne bli av en helt ny dimensjon. Sies det.

VERDENSNYHET. Heitmann Marin AS, som importerer Jeanneau, kan imidlertid by på en verdensnyhet når det gjelder båter. Modellen Jeanneau Sun Odyssey 409 vises for aller første gang under Båter i sjøen. Hos Bénéteau-importør Normar AS skulle det også vært en spennende nyhet; nye First 30, men denne vil ikke komme til Norge før noen uker etter utstillingen.

KONTRAST. Hos Lunde Båt AS er Bavaria Cruiser 40 nyeste modell som vises, og med den begynner det tyske verftets nye serie med Bruce Farr-modeller å ta endelig form. De nye modellene ligger side om side med for eksempel Bavaria Vision-modellene, og designmessig taler en sammenligning sitt tydelige språk om i hvilken retning utviklingen er gått de senere årene.

NYE NAVN. Båtustillingen byr foruten på nye modeller fra de kjente merkene også på en del nye navn: Brenta 30, Deltania 25, [T-34], R-46, Saffier, Tarac og SeaScape 18. Den siste er en spennende nye kjølbåt fra Slovenia som på mange måter er en moderne Yngling.

FOR FART. Utstillingen byr også på et spennende utvalg av hurtigseilende cruiser/racere i størrelsene 32-34 fot, for eksempel nyss nevnte [T-34], E-34 Vivace, som også var der i fjor og som i sommer kan vise til mange toppresultater fra danske regattaer, nye Dehler 32, HP 1030, Salona 34 og ikke minst Elan 350.

– Jeg har aldri fått så mange forespørsler på en båt før som denne, sier Tor Hove i Fjordsail AS, som importerer Elan-båtene til Norge.

SJØMAT. Skulle du etter hvert trenge en pust i bryggene og noe å bite i, kan utstillingen som sådan også by på en nyhet; en strandkafé der du kan kjøpe noe annet en pølser og hamburgere; nemlig reker, sushi og hummer til en rimelig penge (kr 70 per porsjon). Dette skjer i samareid med kokken Egil Nordeide og Smart Club.

– Det er jo en båtutstilling og da er jo sjømat på sin plass, og dessuten ønsker vi å heve standarden på serveringen vår, sier Erlend Prytz i Norboat.

– Uten at det skal koste skjorta, legger kokken Nordeide til.

Utstillingen varer frem til og med søndag.