Verdenspremiere i Amsterdam

Allures 45 under seil

Allures 45 under seil

For ikke lenge siden kunne vi fortelle om nyheten Allures 45. Nå er båten under seil.

De første seilbildene av aluminiumbåten Allures 45 foreligger nå, og de vitner om en modell som er modernisert i forhold til sine tre andre søstre.

– Kort fortalt så handler moderniseringen om et bredere akterskip, doble ratt, litt nytt design og en enda mer avslepen innredning. Innredningen er i samme kvalitet og finish som Allures 51, forteller Peter Øye i Alize Yachts, som importerer båten og som ikke selv har sett båten ennå.

HAR JOBBET MED SEILEGENSKAPENE. – Det jeg vet at de også har gjort, er å ha jobbet med seilegenskapene og rorgrepet. Fordi Allures-båtene har senkekjøl og derfor må ha korte ror, er det en utfordring å få maksimale seilegenskaper, sier han.

Båten har doble tanker både når det gjelder vann og diesel, og i overbygget er det flushmonterte solcellepaneler. Allures 45 er en dypvannsseiler for lange seilaser – og da er bunkers og enkel strømtilførsel vesentlig.

15–20 BÅTER. Allures Yachting bygger årlig ca. 15–20 båter av sitt modellutvalg på fire, og byggetiden for en båt er fra 8 til 12 måneder. Til Norge er det til nå solgt to båter siden båten ble introdusert med sitt første eksemplar her i landet i juni 2009.

– Utstillingen Båter i sjøen i år viste at det er stor interesse for de franske aluminiumbåtene. I likhet med RM-båtene, som vi også importerer, er det mange som er nysgjerrige på å få vite mer om disse litt spesielle båtene, forteller Øye, som opplevde en båtutstilling som var av et helt annet kaliber enn i fjor.

– Det er atskillig mer kjøpsvilje og positivitet å spore i år enn i 2009, sier han.

ALLURES 44 FORTSETTER. Til tross for at Allures nye 45-foter nærmest overlapper modellen Allures 44, vil denne fortsatt bli produsert.

– Det er flere båter i bestilling og under bygging hos verftet. Det finnes en del mennesker som verdsetter en litt trangere cockpit og ett ratt; det oppleves av mange som tryggere på havet, sier Øye.

OPPKJØP. Allures Yachting er et ungt verft, men de har siden starten hatt en fin vekst, noe som har medført oppkjøp av katamaran-produsenten Outremer Yachting og nå nylig også aluminiumbåt-produsenten Garcia Yachting, som opererer i luksusklassen med modeller mellom 50 og 100 fot og bygger 2–3 båter i året.

Allures 45 vil nå bli vist på båtutstillingene i Amsterdam og La Rochelle.

Du finner mer data om Allures 45 i SEILbåtutstillingen.

Les tidligere nyhetsomtale av båten.