Søk i arkivet

Vinter-utstillingene åpner til helgenNyhetene rykker innendørs

Kommende helg åpner vintersesongens første permanente utstillinger; i Son og i Leangbukta.

Neste års nyheter og aktuelle modeller er heist opp av sjøen og fraktet inn på land. Både i Son og i Leangbukta åpnes dørene denne helgen til første visning av inndørs utstilte båter.

ÅPNINGSPROGRAM. Seilmessen i Son har premiere for vintersesongen, og foruten at utstillerne Normar Yachts, Blue Peter og Delphia Yachts byr på ekstra hyggelige tilbud på båter fra Bénéteau, Dufour og Delphia, kan de også by på foredrag av seilmaker Bengt Falkenberg om valg av seil og utstyr. Falkenberg har vært skipper på de profilerte TEKNOVA-båtene (First 40 og 45), og er en profilert regattaseiler. Dette skjer på lørdag kl 1400.

Kan hende vil det også være ett og annet kupp å gjøre når Musto nå på tampen av sesongen også kommer for å vise frem seilklær i Son?

NYE SENSE. Morten Herregården i Normar Yachts kan dessuten fortelle om at det vil bli informasjon om charterseiling, forsikring, finansiering, båtplasser og opplag. Det vil også bli en presentasjon av Bénéteaus helt nye serie Sense, og tipper vi ikke feil vil det også bli sagt ett og annet om Bénéteaus nye manøvreringssystem med roterende seildrev.

Delphia Yachts viser frem Delphia 37, mens Blue Peter viser frem et bredt spekter av Dufour-modeller: Dufour 34E, nyheten Dufour 375 (som du for øvrig kan lese 100 n mil-rapport om i SEILmagasinet som er i handelen nå), Dufour 40E, Duyfour 405, som ble boat of the year i 2010, og endelig Dufour 425.

NORGESNYHET. Også i Leangbukta i Asker åpnes dørene denne helgen, og der kan de skilte med førstegangsvisning av nye Bavaria Cruiser 36. De øvrige tre modellene i den nye Cruiser-serien vil også bli vist, Bavaria Cruiser 32, 40 og 45.

I DRØBAK NESTE HELG. Neste helg – 22. og 23. oktober – er det så Heitmann Marins tur. Da åpnes dørene i Drøbak, og hovedattraksjonen der blir nok den nye modellen Jeanneau Sin Odyssey 409. Og – også Jeanneau-modellene vil etter hvert bli utstyrt med roterende seildrev, for denne nyheten er et fellesprosjekt mellom de to franske verftene som har felles eier; Bénéteau.

OG SÅ PÅ NESSET. 12. og 13. november kan turen gå til Nesset innerst i Bundefjorden. Da er det X-Yachts Norge som står klar med stortromma. Utstillingen deres omfatter en X-34 og Xc-42.

– I tillegg vil vi ha et antall brukte båter. Vi venter jo på den nye Xp-serien til X-Yachts, der den første båten kommer til våren, så vi har derfor ikke så mange aktuelle nye båter å vise frem, sier Otto Backe til SEILmagasinet.

Han kan imidlertid melde om stor interesse for X-Yachts’ nye performance-serie, men han er litt lei seg for at de kun har fått en båt for levering i 2011.

– Men for levering i 2012 ser det veldig bra ut, sier Backe.

FORBEREDELSE. Du kan for øvrig også se mange av båtene i Seilbåtutstillingen.no – der du kan forberede deg i ro og mak før du tar turen til Son, Drøbak, Nesset eller Leangbukta denne høsten.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen