Søk i arkivet

Mye god omtaleSun Odyssey 439 følger opp utstillingssuksess

– Jeanneau Sun Odyssey 409 er blitt en formidabel suksess i Norge. Utsagnet kommer fra Heitmann Marin AS, som importerer de franske båtene. Og nå kommer oppfølgeren for dem som lider av trefotssyke: Jeanneau Sun Odyssey 439.

Allerede nå har den norske importøren solgt to stykker av denne nye modellen, kun på noen skisser, som de sier.

  I og med at vi kan vise frem 409, er det ikke så vanskelig for kundene å forestille seg en båt i den samme stilen, men med et større volum, sier Oda Lotte Heitmann.

PREMIERE I PARIS. Sun Odyssey 439 kommer med tre eller fire lugarer og to bad, og den vil bli vist for første gang under båtutstillingen i Paris i begynnelsen av desember. Heitmann Marin varsler at båten antagelig vil få norgespremiere under Sjøen for alle i mars, noe som også forteller at importøren vil vende tilbake til utstillingshallene på Lillestrøm etter et fravær i fjor.

Med Sun Odyssey 409 kom Jeanneau-verftet med en stil på sine båter, og de flagget at de hadde forlatt en strategi om å forsøke å konkurrere i det rimeligste prissegmentet.

VALGFRIHET. I den nye filosofien ligger det også en stor grad av valgfrihet med tanke på hva slags seilbåt man vil ha; om det skal være en renspikket turbåt eller om det skal være kappseilingspotensiale i den. Kjøl- og riggvalg avgjør dette. De har også lagt til rette for at båten skal bli maksimalt letthåndterlig, blant annet ved at selvslående fokk er et valg.

Samme filosofi gjelder for Jeanneau Sun Odyssey 439.

IKKE JÅLETE. – Om bord i 409-modellen har Jeanneau valgt en moderne stil med vekt på et åpent og lyst interiør. Materialene som brukes gir båten et eksklusivt, men ikke jålete preg. Fabrikken har gitt båten en rekke fiffige og praktiske detaljer som gjør livet om bord sikrere og mer behagelig, sier Oda Lotte Heitmann.

Konsekvensen av dette har vært:

– Responsen fra kundene tydeliggjør at Jeanneau har lykkes i sin strategi med å gi de større seilbåtene et mer eksklusivt preg og levere dem bedre utstyrt til en konkurransedyktig pris, mener hun.

Til nå har Heitmann Marin AS solgt åtte båter av Jeanneau Sun Odyssey 409 – en båt som har fått mange rosende ord av en nokså samstemt båtpresse.

TRE ELLER FIRE: Jeanneau Sun Odyssey 439 kan leveres med tre eller fire lugarer.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen