Utstillingsåpning i Drøbak kommende helg

Trangt da stor båt kom i hus

Trangt da stor båt kom i hus

Det var med et nødskrik at Jeanneaus flaggskip kunne huses innendørs. Til helgen kan du se den på utstilling.

Forrige helg var det i Son og Leangbukta vinterens utstillingssesong ble åpnet. Denne helgen, 23. og 24. oktober, er det i Drøbak det skjer. Da åpner Heitmann Marin AS sin vinterutstilling der flaggskipet, Jeanneau 57, troner og ruver på hedersplass.

GODT SALG. Og mens båten blir skjøvet på plass under tak og utstillingen forberedes, smiles det i Drøbak, for til neste sommer vil det være tre båter av typen Jeanneau 57 som seiler i norske farvann.

Hos Heitmann Marin sier de seg derfor meget godt fornøyd med salget denne høsten.

– Siden begynnelsen av september har vi solgt 21 båter, og vi har allerede solgt åtte av den nye Sun Odyssey 409, forteller Peter Heitmann.

Og det er fremgang i forhold til situasjonen for ett år siden. Heitmann beskriver 2009 som et grusomt år. Omsetningen i forhold til 2008 ble mer enn halvert.

MED ÆREN I BEHOLD. – Men med god kostnadskontroll kom selskapet gjennom fjoråret med æren i behold. I år ligger vi an til en oppgang på over 30 prosent. Sett i forhold til resten av bransjen er vi fornøyde med det, sier Heitmann.

Han påpeker at det er en stor investering å kjøpe båt og han mener at de som importør av Jeanneaus båter i 30 år, kan til kjøperne en trygg handel. Og de som har kjøpt båt av Heitmann, vil det bli gjort litt ekstra stas på allerede fredag kveld. Da inviteres de til førpremiere med servering. Dit kommer også den nye lderen av Najad-verftet, Mikael Gustavsson. For foruten Jeanneau, repreenterer Heitmann Marin AS også Najad og Swan i Norge.

I alt 10 båter vil være utstilt i Drøbak denne vinteren.